تأثیر سبک لباس در انتخاب غذا
تأثیر سبک لباس در انتخاب غذا
ثریا حسینی1 فرشته کیاوش2
1) دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه طراحی پارچه و لباس، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه علم و فرهنگ
2) استادیار، گروه طراحی پارچه و لباس، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه علم و فرهنگ
محل انتشار :
کنفرانس ملی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان(icahu.com)
چکیده :
مصرفکنندگان اغلب زمان و منابع قابلتوجهی را صرف لباس میکنند، با این امید که بر درک دیگران از آنها تأثیر بگذارند. بااینحال، اطلاعات کمی در مورد اینکه چگونه لباسی که فرد میپوشد ممکن است بر رفتار او تأثیر بگذارد، شناختهشده است. این تحقیق تأثیر سبک لباس (رسمی در مقابل غیررسمی) را بر انتخاب مصرفکنندگان از غذاهای سالم یا ناسالم بررسی میکند. ما متوجه شدیم که سبکهای لباس رسمی و غیررسمی میتوانند تداعیهای مختلف تصویر لباس را فعال کنند و درنتیجه مصرفکنندگان را بهاحتمال بیشتری یک نوع غذایی (سالم یا ناسالم) انتخاب کنند که با مجموعه خاصی از تداعیهای لباس-تصویر که بهعنوان تطابق لباس-غذا نامیده میشود، مطابقت دارد. بهعنوانمثال، پوشیدن لباسهای رسمی میتواند انجمنهای لباس رسمی مانند خودکنترلی و سازماندهی را فعال کند. تداعی لباس رسمی (در مقابل غیررسمی) با انتخابهای غذایی سالم (در مقابل ناسالم) مطابقت دارد. از مهمترین نتایج این پژوهش میتوان رابطه پوشیدن لباسهای رسمی (در مقابل غیررسمی) به ترجیح مصرفکننده را برای غذاهای سالم افزایش دهد اشاره کرد.
کلمات کلیدی :
سبک لباس
غذا
غذا سالم
غذا ناسالم.