بررسی آزمایشگاهی مقاومت چسبندگی میان بتن الیافی پلی پروپیلن و میلگرد GFRPبا قطرهای مختلف با استفاده از آزمایش بیرون کشیدگی (Pull-out)

بررسی آزمایشگاهی مقاومت چسبندگی میان بتن الیافی پلی پروپیلن و میلگرد GFRPبا قطرهای مختلف با استفاده از آزمایش بیرون کشیدگی (Pull-out)

سید محمد موسوی خطیر1

1) کارشناس ارشد سازه، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحدآیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل،

محل انتشار : نهمین کنفرانس ملی بتن و پانزدهمین همایش روز بتن(concreteday.ir)
چکیده :
استفاده از میلگردهایFRP در صنعت ساختمان سازی، از جمله روشهای نوین ترمیم و مقاومسازی در عصر حاضر محسوب میشود. از طرفی طرح اختلاط بتن و شکل سنگدانه ها و نحوه قرار گرفتن میلگردهای FRP درخواص مکانیکی بتن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. الیاف پلی پروپیلن به عنوان افزودنی، جهت مسلح نمودن انواع بتن و مخلوط های سیمانی و گچی مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف الیاف پلی پروپیلن، باعث افزایش مقاومت خمشی، کششی، برشی و سایشی در بتن الیافی می شود. در این تحقیق ارزیابی آزمایشگاهی مقاومت چسبندگی (Bond Strength) با توجه به اندرکنش میان سطوح میلگرد GFRP با قطرهای مختلف و بتن الیافی پلی پروپیلن صورت گرفته است که با تست بیرون کشیدگی میلگرد GFRP از 4 نمونه استوانه ای 300×150 میلیمتر در آزمایشگاه انجام شده است. نتایج بدست آمده نشان داد که مقاومت چسبندگی میلگردهای GFRP و بتن الیافی پلی پروپیلن بیشتر از مقاومت چسبندگی میلگردهای فولادی با بتن معمولی میباشد. همچنین با افزایش قطر میلگرد، مقاومت چسبندگی میان بتن الیافی پلی پروپیلن و میلگردهایGFRP ،0.25 درصد کاهش مییابد.
کلمات کلیدی : بیرون کشیدگی بتن الیافی پلی پروپیلن اندرکنش مقاومت چسبندگی میلگردGFRP