جداسازی، شناسایی و بررسی ویژگی‌های فنوتیپی و بیوشیمیایی جدایه‌های Staphylococcus warneri عامل شانکر باکتریایی هسته‌داران در ایران

جداسازی، شناسایی و بررسی ویژگی‌های فنوتیپی و بیوشیمیایی جدایه‌های Staphylococcus warneri عامل شانکر باکتریایی هسته‌داران در ایران

اسماعیل اسدی1 حشمت اله رحیمیان2 امید شناور3 ولی اله بابایی زاد4 سید محمد علوی5

1) دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهپزشکی گرایش بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،
2) استاد و عضو هیئت علمی گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،
3) دانش‌آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،
4) دانشیار و عضو هیئت علمی گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،
5) مربی پژوهشکده‌ی ژنتیک و زیست‌فناوری طبرستان،

محل انتشار : دومین کنگره بین المللی علوم، مهندسی و تکنولوژی - هامبورگ(germanconf.com/2nd)
چکیده :
دهقان و رحیمیان سال ۱۳۹۵ از شـاخه‌هـاي زردآلـو، آلـو، هلـو و گیلاس که داراي علائم شاخص شانکر بودند جدایه‌های Staphylococcus warneri را جداسازی و برای اولین بار به عنوان عامل جدید شانکر باکتریایی معرفی کردند. به منظور بررسی پراکنش این عامل از درختان آلوده هلو، زردآلو و بادام در استان‌های مرکزی ایران نمونه‌برداری و جداسازی باکتری از بافت‌های آلوده انجام شد. در این تحقیق ضمن شناسایی عامل بر اساس توالی بخشی از ناحیه‌ی 16S rRNA، ویژگی‌های فنوتیپی، بیوشیمیایی و بیماری‌زایی جدایه‌های به دست آمده از بافت‌های آلوده مورد بررسی قرار گفت. بیماری‌زایی جدایه‌ها روی درخت هلو به اثبات رسید و بررسی توالی‌های نوکلئوتیدی به دست آمده از تکثیر ناحیه‌ی 16S rRNA نشان دهنده‌ی بیشترین شباهت جدایه‌ها با Staphylococcus warneri بود
کلمات کلیدی : واژه‌هاي كليدي: شانکر باکتریایی بیماری‌زایی 16S rRNA Staphylococcus warneri