برهم¬کنش همزیستی قارچ میکوریزا آربوسکولار و کاربرد ازتوباکتر کروکوکوم بر روی خصوصیات رشدی و عملکرد دانه ژنوتیپ¬های مختلف گندم دیم

برهم¬کنش همزیستی قارچ میکوریزا آربوسکولار و کاربرد ازتوباکتر کروکوکوم بر روی خصوصیات رشدی و عملکرد دانه ژنوتیپ¬های مختلف گندم دیم

بهروز امرایی1 امین باقری2 مجید اسدی3 امید خانی4

1) دکتری کشاورزی (زراعت)، دانشگاه آزاد، واحد کرج
2) کارشناسی ارشد کشاورزی(زراعت)، دانشگاه آزاد خرم آباد، واحد کمالوند
3) کارشناسی ارشد کشاورزی(اگرواکولوژی)، دانشگاه آزاد، واحد کرج
4) کارشناسی ارشد کشاورزی(اگرواکولوژی)، دانشگاه آزاد، واحد کرج

محل انتشار : ششمین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی(6icesconf.com)
چکیده :
به منظور بررسی برهم¬کنش قارچ میکوریزا آربوسکولار و ازتوباکتر کروکوم بر روی خصوصیات رشدی و عملکرد دانه ژنوتیپ¬های مختلف گندم دیم تحقیقی در دانشگاه آزاد واحد خرم¬آباد به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایشی شامل میکوریزا در دو سطح(تلقیح =m1 و عدم تلقیح= m2)، ازتوباکتر(تلقیح a1= و عدم تلقیح a2=) و سه ژنوتیپ گندم دیم(سرداریV1=، کوهدشتV2= و کریم V3=) به صورت آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک¬های کامل تصادفی در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر ساده رقم بر ارتفاع بوته و تعداد دانه در سنبله و همچنین اثر ساده¬ی ازتوباکتر بر تعداد دانه در سنبله و وزن هزار دانه در سطح احتمال یک درصد معنی¬دار گردید. اثر ساده میکوریزا بر تعداد سنبلچه در سنبله، تعداد دانه در سنبله و وزن هزار دانه نیز در سطح احتمال یک درصد معنی¬دار شد.
کلمات کلیدی : واژگان كليدي: همزیستی گندم دیم عملکرد دانه ژنوتیپ