بررسی اهمیت استفاده از پودر ریشه کاسنی در مقایسه با اینولین خالص در ماست

بررسی اهمیت استفاده از پودر ریشه کاسنی در مقایسه با اینولین خالص در ماست

سمانه طیبی مقدم1 محمد رضا احسانی2

1) گروه علوم و صنايع غذايي، دانشکده علوم و مهندسي صنايع غذايي، واحد علوم تحقيقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
2) گروه علوم و صنايع غذايي، دانشکده علوم و مهندسي صنايع غذايي، واحد علوم تحقيقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران

محل انتشار : ششمین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی(6icesconf.com)
چکیده :
ماست يك فرآورده لبني تخميري است كه در سراسر جهان مورد توجه مي باشد. در چند سال اخير، با بكارگيري باكتري هاي پروبيوتيك، محصولي به نام ماست پروبيوتيك توليد شده كه به عنوان يك ماده غذايي سلامتي بخش و فراويژه (فراسودمند) شناخته شده است. به جهت بقاء بهتر و رشد و فعاليت بيشتر باكتريهاي پروبيوتيك از يك سو و بهبود ويژگيهاي تكنولوژيكي ماست پروبيوتيك از سوي ديگر، تركيبات پري بيوتيكي به فرمولاسيون آن اضافه مي شود. پريبيوتيك ها، اجزاي غذايي غير قابل هضمي هستند كه با تحريك انتخابي رشد يا فعاليت تعداد محدودي از باكتري هاي روده ي بزرگ مي توانند سلامت ميزبان را بهبود بخشند. امروزه رايج ترين پريبيوتيك ها در استراليا، ژاپن و اروپا، فروكتواليگوساكاريد ها و اينولين مي باشد. ترکیب پري بیوتیکی اینولین به دلیل ویژگی هاي عملگرا و خصوصیات سلامت- زاي خود به طور روز افزونی مورد توجه پژوهشگران و متخصصین صنایع غذایی قرار گرفته است. گیاه کاسنی منبع عمده تولید تجاري این محصول در کشورهاي اروپایی و استرالیا است. مقاله حاضر با هدف بررسی اثرات پری بیوتیکی اینولین موجود در پودر ریشه کاسنی در مقایسه با اینولین خالص در ماست صورت گرفت.
کلمات کلیدی : ماست پودر ریشه کاسنی اینولین پریبیوتیک