بررسی خواص مکانیکی بتن حاوی پوزولان طبیعی چکنه و آب میکرو_نانو حباب

بررسی خواص مکانیکی بتن حاوی پوزولان طبیعی چکنه و آب میکرو_نانو حباب

معین خوشرو1 علی اکبر شیرزادی جاوید2 علی کاتبی3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه خوارزمی، تهران،
2) استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران،
3) استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران،

محل انتشار : sharifsecm.com(sharifsecm.com)
چکیده :
امروزه کاهش مصرف سیمان از طریق استفاده از افزودنی های طبیعی در بتن، به سبب نیل به اهداف توسعه پایدار و کاهش آلایندگی های زیست محیطی ناشی از تولید سیمان، از اهمیت خاصی برخوردار است. در این مقاله خواص مکانیکی بتن تحت تأثیر استفاده از پوزولان طبیعی چکنه و میکرو_نانو حباب مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایش های انجام گرفته شامل: مقاومت فشاری، کششی و خمشی می¬باشد. نتایج بیانگر آن است که نمونه های دو فازی حاصل از ترکیب 10 درصد چکنه و 100 درصد میکرو_نانو حباب سبب افزایش مقاومت فشاری، کششی و خمشی می¬گردد. به طور کلی با توجه به نتایج می توان گفت پوزولان طبیعی چکنه بعنوان ماده جایگزین بخشی از سیمان مصرفی و آب میکرو_نانو حباب بعنوان جایگزین آب در طرح مخلوط، از طریق کاهش خلل و فرج نمونه های بتنی، سبب بهبود خواص مکانیکی بتن می گردند و ترکیب آنها بیشترین تأثیر مثبت را در تقویت خواص مهندسی بتن اصلاح شده ایجاد می کند و از این طریق می¬توان مصرف سیمان در بتن را کاهش داد.
کلمات کلیدی : چکنه میکرو_نانو حباب مقاومت فشاری مقاومت کششی مقاومت خمشی