بررسی آزمایشگاهی اثر شیره اصلاح شده گیاه گَوَن به عنوان افزودنی روان کننده بر خواص فیزیکی و مکانیکی بتن معمولی با سیمان پرتلند تیپ 2

بررسی آزمایشگاهی اثر شیره اصلاح شده گیاه گَوَن به عنوان افزودنی روان کننده بر خواص فیزیکی و مکانیکی بتن معمولی با سیمان پرتلند تیپ 2

علیرضا حسن پور یساقی1 یاسر پروین درآباد2

1) کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه
2) دانشجوی دکتری مهندسی

محل انتشار : چهارمین کنفرانس ملی عمران ، معماری و طراحی شهری(3iccacs.com)
چکیده :
بتن از ترکیب شن و ماسه ،سیمان و آب ،تشکیل می شود، افزایش نسبت آب به سیمان در بتن باعث افزایش روانی و کارآیی بتن تازه و همچنین کاهش مقاومت در بتن می گردد. برای حصول به روانی بیشتر در بتن همراه با ثابت نگه داشتن نسبت آب به سیمان (w/c) از روان کننده های شیمیایی در بتن استفاده می گردد. این افزودنی ها عمدتا بر پایه های لیگنو، نفتالین ، ملامین و پلی کربوکسیلات میباشند و بر اساس ساختار شیمیایی خود بر عملکردهای فیزیکی ، شیمیایی و فیزیکی- شیمیایی هیدراسیون سیمان در بتن تاثیر می گذارند. در این مطالعه اثر استفاده از شیره گیاه گون بدست آمده از مناطق شمالی ایران (مازندران) به عنوان روان کننده در بتن معمولی با سیمان پرتلند تیپ 2 به طور آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. در این تحقیق اسلامپ و مقاومت فشاری 7 و 28 روزه نمونه های بتنی با عیار های 300، 350 و 400 ساخته شده با رزین اصلاح شده برپایه شیره گیاه گون (رزین گون) بررسی شده است. نتایج نشان داد رزین بدست آمده از شیره گیاه گون باعث کندگیر شدن، افزایش کارایی و مقاومت فشاری بتن گردید. براساس مشاهدات صورت گرفته رزین بدست آمده از شیره گیاه گون باعث قوام بتن گشته و از وادادگی و آب انداختگی بتن جلوگیری می کند.
کلمات کلیدی : شیره گیاه گون رزین گون اسلامپ روان کننده شیمیایی آب انداختگی بتن