ارزیابی روش های پیش تصفیه در شیرین سازی آب دریا

مسعود پیوندی1 محمدجواد خانجانی2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد آب و سازه های هیدرولیکی،دانشگاه شهید باهنر کرمان،ایران
2) عضو هیئت علمی بخش مهندسی عمران،دانشگاه شهید باهنر کرمان،ایران

محل انتشار : چهارمین کنفرانس ملی عمران ، معماری و طراحی شهری(3iccacs.com)
چکیده :
امروزه با افزایش سریع جمعیت جهان و بهره برداری بی رویه از منابع آب موجود در دنیا،نیاز به منابع جدید آب کاملا محسوس است.شیرین سازي آب دریا تبدیل به یک منبع عظیم براي تولید آب جهت مصارف کشاورزي،صنعتی و خانگی در بسیاري ازمناطق جهان گردیده است.فناوری شیرین سازی آب به دو بخش حرارتی و غشائی تقسیم می شود. هزینه سرمایه گذاری و بهره برداری یک واحد پیش تصفیه می تواند بیش از 50 درصد مجموع هزینه یک واحدRO بوده و بزرگترین متغیر هزینه بهره برداری و عملکرد سیستم باشد.غشاهای RO که قادر به جلوگیری از عبور برخی مولکول های خاص در محلول هستند،در تماس با مواد آلی و یا مواد معلق جامد می توانند در داخل غشا رسوب تولید بنمایند.از این رو حذف این جامدات در غشای RO به منظور اطمینان از وضعیت عملکرد سیستم و نیز جلوگیری از صدمات احتمالی غیرقابل برگشت،مهم است.بنابراین انتخاب بهترین سیستم پیش تصفیه به کیفیت آب تغذیه کننده ، نوع غشا،شکل و ترکیب آن بستگی دارد.
کلمات کلیدی : شیرین سازی پیش تصفیه نمک زدایی اسمز معکوس فرآیندهای حرارتی و غشائی