مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM و نقش آن در تحول مدیریت تسهیلات FM

مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM و نقش آن در تحول مدیریت تسهیلات FM

سامان عباسی1 محمد ابراهیم محجوب2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخته ها، دانشگاه معماری و هنر پارس، تهران،
2) فارغ التحصیل مقطع دکتری در رشته دینامیک سیستم ها، مدرس دانشگاه معماری و هنر پارس، تهران،ایران،

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی افق های نو در علوم مهندسی - 18 مرداد ماه 1397 | استانبول - ترکیه | دانشگاه یلدیز تکنیک(eng2018.ir)
چکیده :
این مقاله به معرفی جنبه های اصلی نیاز به برقراری ارتباط بین مدل سازی اطلاعات ساختمانBIM و مدیریت تسهیلات می پردازد. یکی از دلایل ضعف در بخش مدیریت تسهیلات FM تقسیم بندی نامناسب در صنعت ساخت و ساز می باشد که باعث تبادل اطلاعات نامناسب بین فازهای مختلف چرخه عمر پروژه PLP می شود. این مشکل را می توان با استفاده از ماهیت هماهنگ موجود در BIM که به عنوان یک ابزار بین رشته ای شناخته شده است و قابلیت بررسی اطلاعات در چرخه عمر ساختمان را دارا است، بر طرف کرد. با وجود مزایای زیاد استفاده از مدل BIM استفاده از آن در FM بدلیل پیچیدگی موجود در سازمان های بزرگ محدود می باشد. به طور خاص مانع اصلی پذیرش BIM برای مالکان دارایی چالش های موجود در زمینه شناسایی اطلاعات الزامی مورد نیاز در فاز مدیریت تسهیلات و بهره برداری است. تشکیل یک رویکرد پایه به منظور مشخص کردن الزامات مالکان و ایجاد یک چارچوب مفهومی که داده های فیزیکی و فضایی را به ساختار سازمانی مرتبط می سازد می تواند فرایند مدل سازی در BIM را به منظور پاسخگویی به نیازهای مدیریت تسهیلات پایه ریزی کند. BIM می تواند از طریق هماهنگی با مجموعه ای از شاخص های اصلی که برای اندازه گیری عملکرد استفاده می شوند به عنوان یک کاتالیزور جهت پیش بینی آینده، مشارکت دولتی _ خصوصیPPPs مدیریت موفقیت آمیز یک دارایی را در طول دوره حیات خود فعال کند.
کلمات کلیدی : مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM مدیریت تسهیلات FM مدیریت چرخه حیات اطلاعات ILM مدیریت فرایندها PM مشارکت دولتی _ خصوصی PPPs