بررسی آللوپاتیک تیمول برروی بذرکاهو از برخی جنبه های فیزیولوژیک

بررسی آللوپاتیک تیمول برروی بذرکاهو از برخی جنبه های فیزیولوژیک

پریسا نصرالهی1 سید مهدی رضوی خسرو شاهی2 علیرضا قاسمیان3

1) دانشجوی کارشناسی ارشدفیزیولوژی گیاهی،دانشگاه محقق
2) دانشيارزيست شناسي،فيزيولوژي گياهي،دانشكده علوم،دانشگاه محقق
3) استادیارزيست شناسي،فيزيولوژي گياهي،دانشكده علوم،دانشگاه محقق

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(3icsda.ir)
چکیده :
تیمول ترکیب شیمیایی فنولی است و دارای خاصیت ضد باکتریایی است که در گیاهانی مانند آویشن وجود دارد و دارای فرمول مولکولی C10H14O است.امروزه مطالعات برروي تركيبات داراي خاصيت اللوپاتيك به ويژه در حيطه ي كشاورزي مورد توجه قرار گرفته وهدف از اين مطالعات دستيابي به علف كش هاي طبيعي جهت جايگزيني با انواع مصنوعي است.دراین پژوهش سعی شده پاسخ گیاه کاو که متعلق به تیره compositeae است نسبت به اللوکمیکال ایجاد شده توسط ترکیب تیمول با بررسی پارامترهای فیزیولوژیک چون وزن تر و وزن خشک اندام هوایی و ریشه ی گیاه,محتوی کلروفیل,فلورسانس کلروفیل,میزان فتوسنتز,مقدارکمی پروتئین های محلول دراندام هوایی ومیزان پرولین درگروه تیمار وشاهد مقایسه گردد.ابتدا بذرهای کاهو در داخل پلیتهای که با کاغذ واتمن مفروش شده اند قرارگرفتند وبا آب مقطر به عنوان شاهدومحلول استوک تیمول وغلظتهای مختلف تیمول شامل0.1 و0.05 میلی گرم بر میلی به عنوان تیمار درانکوباتور کشت داده شدندوبعد از جوانه زنی به گلدانهای حاوی پرلیت انتقال یافتند وتا مرحله هفت برگی با هوگلند حاوی غلظتهای 0.1 و0.05 میلی گرم بر میلی لیتر تیمول وغلظت صفربه عنوان گروه شاهد تیمار شدند.با بررسی های انجام شده مشخص گردید که تیمول باعث کاهش معنی دار وزن تر وخشک گیاه و همچنین فلورسانس کلروفیل ومیزان فتوسنتز دراندام هوایی شده ولی تأثیر معنا داری بر محتوای کلروفیل نداشته است.
کلمات کلیدی : اثر آللوپاتيک تیمول کاهو