بررسی تأثیر پوشش خوراکی آلژینات سدیم حاوی عصاره پوست انار بر فعالیت قارچی مغز گردو

بررسی تأثیر پوشش خوراکی آلژینات سدیم حاوی عصاره پوست انار بر فعالیت قارچی مغز گردو

فاطمه داودی1 محمد هادی ناجی2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران،
2) استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد زرین دشت، دانشگاه آزاد اسلامی، زرین دشت، ایران،

محل انتشار : چهارمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران(4icsda.ir)
چکیده :
استفاده از فیلم¬های خوراکی طبیعی از روش¬هایی می¬باشد که طی سالیان اخیر مورد توجه فراوان قرار گرفته است. در این میان مطالعات زیادی بر روی انار و محصولات مشتق آن صورت گرفت که مشخص شد انار دارای ترکیبات فنولی و فلاونویدی است که فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی قابل توجهی دارد. ولی تحقیقات اندکی بر روی فعالیت ضد قارچی عصاره آبی انار به عنوان پوشش خوراکی صورت گرفت است. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر پوشش خوراکی آلژینات سدیم حاوی عصاره پوست انار بر روند رشد قارچی روي مغز گردو است در این مطالعه در ابتدا پوست انار با استفاده از روش حلالی و حلال آب استخراج شد. در ادامه مغز گردو با محلول آلژینات سدیم حاوی 2، 6 و 10 درصد عصاره آبی پوست انار پوشش داده شد. نمونه¬های پوشش داده شده به همراه نمونه شاهد به مدت 90 روز در دمای اتاق نگهداری شدند. و در روزهای 1، 15، 30، 60 و 90 روزه تحت آزمون‌های میکروبی قرار گرفت. نتایج بررسی‌ها نشان داد که با افزایش غلظت عصاره از 2 تا 10 درصد شمارش کپک و مخمر به طور معنی داری کاهش یافت. (05/0p<) بطور کلی با توجه به نتایج بدست آمده این مطالعه استفاده از عصاره پوست انار به عنوان یک پوشش دهنده ضد قارچ بر روی مغر گردو مناسب است.
کلمات کلیدی : آلژینات سدیم پوست انار ضد میکروبی عصاره مغز گردو