مدیریت پساب در کارخانجات مواد غذایی

زهرا ایزدی1

1) استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

محل انتشار : چهارمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران(4icsda.ir)
چکیده :
امروزه با رشد صنعت غذا، میزان فرآورده¬های جانبی و پساب ناشی از فرآیند تولید افزایش یافته است. به منظور کاهش آلودگی زیست محیطی و افزایش سلامت مردم، مدیریت و استفاده بهینه از پساب بسیار مورد اهمیت است. از آنجائی که در طی مراحل مختلف فرآوری و تبدیل ماده اولیه به محصول پساب¬های مختلفی تولید می¬شود باید مواد دفعی در هر مرحله از تولید شناسایی شوند. زیرا ممکن است در مراحل بعدی تولید مورد استفاده قرار گیرند. هدف از مقاله بررسی روشهای تصفیه پساب و استفاده بهینه از پساب¬ها با ارزش اقتصادی در کارخانه های صنایع غذایی است. تصفیه فیزیکی، تصفیه شیمیایی و تصفیه بوسیله میکروارگانیسم ها مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت پتانسیل استفاده از پساب ها در تهیه کمپوست ها مورد بحث واقع می شود.
کلمات کلیدی : صنعت غذا پساب فراوری غذا