مهندسی دانه های گیاهی برای تولید پروتئین به عنوان یک راه حل کلیدی برای ‏کاهش هزینه‎ ‎ی پروتئین های نوترکیب و واکسن های خوراکی

مهندسی دانه های گیاهی برای تولید پروتئین به عنوان یک راه حل کلیدی برای ‏کاهش هزینه‎ ‎ی پروتئین های نوترکیب و واکسن های خوراکی

مهدی یونسی1

1) دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی (مهندسی بافت و سلول)، دانشگاه کیل، استفوردشایر، انگلستان

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی - دانشگاه مارمارا ترکیه(3carse.com)
چکیده :
امروزه استفاده از روش های متداول برای تولید پروتئین های نوترکیب و واکسن های نوترکیب، همچون کشت سلول و استفاده از ‏پروکاریوت ها سبب شده که استفاده و نگاهداری این گونه پروتئین ها به خصوص به عنوان نسلی نو از واکسن های خوراکی، کاری دشوار ‏باشد. پروتئین های به دست آمده از این روش نیازمند تمهیدات خاصی برای انتقال بوده و همچنین استفاده از روش کشت سلول ، نیازمند ‏تجربه بوده و هزینه بر است. با استفاده از ذخیره پروتئین در دانه گیاهان می توان این هزینه ها را تا حد زیادی کاهش داد و همچنین ‏انتقال این دانه ها و طریقه استفاده آن ها نیز بسیار آسان است . برای تولید دانه های تراریخت که دارای ذخیره پروتئینی باشند ، نیازمند ‏یک سامانه گیاهی مناسب ، آغازگر مناسب و روش مناسب تراریختی هستیم . در پایان همه این مراحل در بسیاری از موارد بایستی پروتئین ‏را استخراج کرده و خالص سازی کنیم . در این مقاله قصد داریم ؛ این روش ها را توضیح داده و تصویری کلی از تمامی مراحل به دست ‏آوردن یک پروتئین نوترکیب به وسیله دانه های گیاهی را بیان کنیم. ‏
کلمات کلیدی : مهندسی دانه های گیاهی پروتئین نوترکیب تراریختی استخراج