اثرات سطوح مختلف برگ چای سبز بر صفات کیفی تخم مرغ و ظرفیت آنتی اکسیدانی خون در مرغهای تخمگذار
اثرات سطوح مختلف برگ چای سبز بر صفات کیفی تخم مرغ و ظرفیت آنتی اکسیدانی خون در مرغهای تخمگذار
رضا کنعانی1 سید علی میرقلنج2 روح الله کیانفر3 حسین جانمحمدی4
1) دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
2) استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
3) استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
4) استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
محل انتشار :
دومین کنفرانس بینالمللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم(umaorg.ir)
چکیده :
آزمایشی به منظور بررسی اثرات افزودن سطوح مختلف برگ چای سبز بر صفات کیفی تخممرغ و ظرفیت آنتی اکسیدانی خون مرغهای تخم گذار طراحی شد. در این آزمایش تعداد 120 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سفید سویه های-لاین W-36 در سن 60 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5 تیمار با 6 تکرار (4 قطعه برای هر تکرار) اختصاص داده شد. جیرههای آزمایشی با پروتئین و انرژی یکسان تنظیم شدند که شامل جیره پایه بر پایه ذرت-کنجاله سویا و بدون افزودن پودر برگ چای سبز، جیره پایه همراه با 5/0، 1، 5/1 درصد پودر برگ چای سبز و جیره پایه همراه با ویتامین E نیم کیلوگرم در هر تن جیرهی غذایی بودند که به مدت 7 هفته تغذیه شدند. در انتهای هفته هفتم از هر تکرار دو تخم مرغ انتخاب و صفات کیفی آنها اندازه گیری شد. در آخر دوره، جهت اندازهگیری ظرفیت آنتی اکسیدانی پرنده، از هر تکرار 2 پرنده انتخاب، خونگیری و سرم آنها جدا شد. نتایج نشان داد که اکثر صفات کیفی تخممرغ تحت تأثیر جیرههای مختلف آزمایشی قرار نگرفت، و لی با افزایش سطح برگ چای سبز، رنگ زرده تخم مرغ افزایش یافت. در پایان دوره آزمایش، ظرفیت آنتیکسیدانی تام سرم خون نیز افزایش معنیداری نشان داد (05/0>P). چنین نتیجهگیری میشود که اگرچه پس از 7 هفته، اکثر صفات کیفی داخلی و خارجی تخم مرغ تحت تأثیر سطوح مختلف پودر برگ چای سبز قرار نگرفت ولی با عث بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم خون شد.
کلمات کلیدی :
برگ چای سبز
مرغ تخم گذار
صفات کیفی
ظرفیت آنتیاکسیدانی خون