تاثیر ضایعات سیب زمینی با مولتی آنزیم بر عملکرد رشد و صفات لاشه جوجه¬های گوشتی

تاثیر ضایعات سیب زمینی با مولتی آنزیم بر عملکرد رشد و صفات لاشه جوجه¬های گوشتی

علی عبادی1 بهمن نوید شاد2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور دانشگاه محقق اردبیلی
2) دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی

محل انتشار : دومین کنفرانس بین‌المللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم(umaorg.ir)
چکیده :
تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیرضایعات سیب زمینی به همراه مولتی آنزیم بر برعملکردرشدوصفات لاشه جوجه¬های گوشتی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار درپنج تکرار و تعداد 14 قطعه جوجه گوشتی از هر دو جنس در هر تکرار و جمعاً با 350 قطعه انجام شد. جیره های آزمایشی حاوی سه سطح ضایعات سیب زمینی( صفر، 15 و 25 درصد ) و دو سطح مولتی آنزیم ( صفر و 2/0 درصد) بودند.میزان مصرف خوراک در دوره رشد ،دوره پایانی و نیزکل دوره پرورش تحت ت اثیرنوع جیره آزمایشی قرارنگرفت. میزان افزایش وزن روزانه در دوره رشد تفاوت معنی داری بین گروههای آزمایشی نداشت اما در دوره پایانی و کل گروه شاهد بهتر سایر تیمارها بود(05/0 >P). ضریب تبدیل غذایی دردوره رشد درگروه¬های تغذیه شده باضایعات سیبزمینی پایینترازگروه شاهدبود (05/0 >P).دردوره پایانی ضریب تبدیل غذایی درگروه شاهدبه طورمعنی داری پایینترازسایرگروههای آزمایشی بود (05/0 >P) واین رویه درکل دوره پرورش نیزمشاهده گردید (05/0 >P).همچنین نوع جیره آزمایشی مصرفی اثری بردرصدلاشه،و اوزان نسبی پانکراس،کبد،بورس فابریسیوس،طحال وقلب نداشت. نسبت طول روده به وزن زنده درپرنده¬های تغذیه شده با سطح 25 درصدضایعات سیب زمینی صرف نظرازکاربردآنزیم، بالاترازسایرگروههابود (05/0 >P).ضایعات سیب زمینی درجیره غذایی باعث افزایش وزن نسبی سنگدان و کاهش چربی محوطه بطنی نسبت به گروه شاهدشد(05/0 >P).باتوجه به نتایج تحقیق حاضر،استفاده ازضایعات سیب زمینی به همراه آنزی نسبت به سطوح مختلف ضایعات سیب زمینی بدون آنزیم تاثیر مثبتی برافزایش وزن بدن جوجه¬های گوشتی نشان داد.
کلمات کلیدی : عملکرد رشد- صفات لاشه- جوجه گوشتی- مولتی آنزیم- ضایعات سیب زمینی