بررسی تاثیر نانو محرکهای مختلف بر میزان پروتئین کل در کشت سوسپانسیون گیاه دارویی Galega officinalis
بررسی تاثیر نانو محرکهای مختلف بر میزان پروتئین کل در کشت سوسپانسیون گیاه دارویی Galega officinalis
سمیرا مینائی1 رسول اصغری زکریا2 ناصر زارع3 مریم خضری4
1) دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
2) استاد گروه زراعت و اصلاح تباتات، دانشگاه محقق اردبیلی
3) دانشیار گروه زراعت و اصلاح تباتات، دانشگاه محقق اردبیلی
4) دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
محل انتشار :
دومین کنفرانس بینالمللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم(umaorg.ir)
چکیده :
Galega officinalis يك گياه دارویی است كه در طب قديم براي درمان علائمي كه امروزه به ديابت نوع 2 نسبت داده شده مورد استفاده قرار ميگرفته است. حدود 20 ماده فعال بيولوژيكي از G. officinalis جدا شدهاند كه از بین آنها ميتوان به آلكالوئيدها، فلاونوئيدها، گلوكوزيدها، ساپونين و غيره اشاره كرد. بسياري از گياهان كه محصولات با ارزش دارويي توليد ميكنند به سختي در سطح انبوه قابل كشت ميباشند، از اين رو توليد بيوتكنولوژيكي متابوليتهاي ثانويه با ارزش از طريق كشت سلول يا بافت گياهی جايگزين مناسبی براي استخراج مواد از كل گياه است. از اين بين كشت سلول و كاربرد محركهاي توليد متابوليتهاي ثانويه در كشت سلول و بافت، جهت دستيابي به سطوح بالاي ترکیبات با ارزش ميتواند بسيار مفيد باشد. در این تحقیق غلظتهای مختلف محرکهای نانو نقره، نانو اکسید آهن و نانو اکسید مولیبدن در دو زمان 3 و 6 روز به سوسپانسیون سلولی گیاه G. officinalis اعمال شده و سپس محتوای کل پروتئین آنها مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده بین تیمارهای مختلف از نظر میزان پروتئین کل اختلاف معنیداری وجود داشت و بیشترین میزان پروتئین محلول مربوط به تیمار 6 روزه نانو اکسید آهن با غلظت 50 میلیگرم بر لیتر بود.
کلمات کلیدی :
پروتئین
Galega officinalis
محرک نانو فلزی
گیاه دارویی.