اثرسطوح مختلف پودر ضایعات میوه عناب برعملکرد و اندام داخلی جوجه‌های گوشتی

اثرسطوح مختلف پودر ضایعات میوه عناب برعملکرد و اندام داخلی جوجه‌های گوشتی

ناصر محمودآبادی1 سیدمحمد حسینی2

1) مربی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی
2) دانشیار تغذیه طیور گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

محل انتشار : اولین همایش ملی عناب(jujube2019.ir)
چکیده :
جهت بررسی اثرات سطوح مختلف عناب بر صفات عملکردی و اجزاء لاشه جوجه‌های گوشتی تعداد 200 قطعه جوجه یکروزه گوشتی (جنس نر) سویه راس308 به صورت تصادفی در 5 تیمار و 4 تکرار و هر تکرار شامل 10 جوجه توزیع شد. هر تیمار دارای چهارسطح 0، 6، 8، 10 و 12 پودرعناب می باشد. این آزمایش درقالب طرح کاملا تصادفی اجرا شد. در این تحقیق طول دوره آزمایش به 3 مرحله‌ی آغازین (1 تا14روزگی)، رشد(28-15 روزگی) و پایانی (42-29 روزگی) تقسیم شد. در پایان میزان مصرف خوراک، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و وزن نسبی اجزاء لاشه اندازه گیری شد. آنالیز داده ها نشان داد وزن بدن در دوره‌های آغازین، رشد، پایانی وکل دوره در سطح 10 و 12 درصد عناب به صورت معنی‌داری پایین‌تر از شاهد بود. خوراک مصرفی در کل دوره در سطح 12 درصد به صورت معنی‌داری بالاتر از شاهد و در سطح 6 درصد به صورت معنی داری پایین‌تر از شاهد بود (05/0>P). ضریب تبدیل غذایی در سطوح 10 و 12 درصد به صورت معنی‌داری بالاتر از شاهد بود (05/0>P). هیچکدام از سطوح عناب تاثیر معنی‌داری بر روی وزن نسبی لاشۀ آماده طبخ، ران، سینه، پشت و گردن، طحال، قلب، صفرا، چینه‌دان، کبد و طول دودنوم نداشت (05/0<P). سطوح 12 و 8 درصد باعث افزایش معنی‌دار وزن نسبی چربی محوطه بطنی نسبت به شاهد شد (05/0>P). سطح 10 درصد باعث افزایش معنی‌دار وزن نسبی پانکراس نسبت به شاهد گردید (05/0>P). سطوح 6 و 8 درصد باعث افزایش معنی‌دار وزن نسبی بورس نسبت به تیمار شاهد شد (05/0>P). سطح 12 درصد باعث افزایش معنی‌دار وزن نسبی سنگدان نسبت به تیمار شاهد شد (05/0>P). سطوح 8 و 12 درصد باعث افزایش معنی‌دار وزن نسبی پیش معده نسبت به تیمار شاهد شد (05/0>P). بنابراین توصیه می شود تا سطح 8 درصدپودر ضایعات عناب در جیره منظور گردد.
کلمات کلیدی : عناب جوجه‌گوشتی اجزاء لاشه ¬صفات عملکردی