مروری بر خواص و روش های پیشرفته استخراج ترکیبات زیست فعال و فعالیت آنتی اکسیدانی بره موم زنبور عسل

مروری بر خواص و روش های پیشرفته استخراج ترکیبات زیست فعال و فعالیت آنتی اکسیدانی بره موم زنبور عسل

اشکان عزیزی1

1) کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

محل انتشار : کنگره بین المللی مهندسی، فناوری و نوآوری(eticong.com/1st)
چکیده :
چكيده بره موم به علت کاربرد های زیاد در طب سنتی فرهنگ های مختلف، همواره مورد توجه تحقیقات علمی بوده است. در سالهای اخیر توجه بر روی استفاده از پروپلیس به عنوان یک مکمل سلامت مناسب برای مصرف کنندگان در کشورهای توسعه یافته متمرکز شده است . ترکيب شيميايي بره موم از نظر کيفي و کمي بسته به پوشش گياهي هر منطقه متغيير است، اما به طور طبيعي از ۵۰ درصد صمغ (عمدتا فلاونوئيدها و اسيدهاي فنلي آنها)، ۳۰ درصد موم،۱۰ درصد روغن هاي فرار، ۵ درصد گرده گل و ۵ درصد انوا ع مختلف ترکيبات آلي تشکيل شده است. در مقاله حاضر به معرفی روش های استخراج پیشرفته این فرآورده و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی آن پرداخته شده است.میزان IC50 عصاره بره موم 467/441 بدست آمد. واژه‌هاي كليدي: بره موم ، ترکیبات زیست فعال، استخراج، IC50، فعالیت آنتی اکسیدانی
کلمات کلیدی : واژه‌هاي كليدي: بره موم ترکیبات زیست فعال استخراج IC50 فعالیت آنتی اکسیدانی