اثرات زرشک بر جوجه های گوشتی
اثرات زرشک بر جوجه های گوشتی
روشنک خزایی1 مریم عزیزی چکوسری2 ناهید نورمحمدی3 امیر احمدیان4
1) دانشجوی دکترای علوم دامی-گرایش تغذیه دام.دانشگاه آزاد واحد رشت.ایران.roshanak.khazaei@
2) دانشجوی دکترای علوم دامی. گرایش تغذیه دام . دانشگاه آزاد واحد ،
3) کارشناس ارشد تغذیه دام. دانشگاه آزاد سنندج.Info baran@ yahoo.com
4) دانشجوی دکترای علوم دامی. گرایش تغذیه دام . دانشگاه آزاد واحد
محل انتشار :
دومین کنگره بین المللی مهندسی، فناوری و نوآوری(eticong.com/2nd)
چکیده :
به علت افزایش نگرانی مصرف کننده ها در مورد سلامت و مصرف غذاهای سالم به ویژه پروتئین های حیوانی، استفاده از آنتی
بیوتیک های محرک رشد در جیره جوجه های گوشتی به دلیل ایجاد مقاومت باکتریایی و باقی ماندن آن ها در در لاشه، ممنوع
شد. اما با حذف آنتی بیوتیک ها ، نرخ مرگ و میر جوجه ها به دلیل عفونت های روده ای افزایش چشمگیری یافت. بنابراین
تحقیقات و آزمایشات زیادی در زمینه ی یافتن جایگزین های مناسب برای آنتی بیوتیک انجام شد. استفاده از محرک های سیستم
ایمنی از جمله گیاهان دارویی می تواند یکی از راه حل های بهبود ایمنی و کاهش ابتلا به بیماری های عفونی در حیوانات باشد.
داروهای گیاهی شامل عصاره ها، پودرها و اشکال مختلف دارویی می شوند که به اهداف گوناگونی از جمله مبارزه با انواع باکتری
ها، ویروس ها، قارچ ها، تحریک سیستم ایمنی، افزایش بازده غذایی و از بین بردن انگل ها مورد استفاده قرار می گیرند.
کلمات کلیدی :
جوجه های گوشتی
آنتی بیوتیک
گیاهان دارویی
سیستم ایمنی