اثرات زرشک بر جوجه های گوشتی

روشنک خزایی1 مریم عزیزی چکوسری2 ناهید نورمحمدی3 امیر احمدیان4

1) دانشجوی دکترای علوم دامی-گرایش تغذیه دام.دانشگاه آزاد واحد رشت.ایران.roshanak.khazaei@
2) دانشجوی دکترای علوم دامی. گرایش تغذیه دام . دانشگاه آزاد واحد ،
3) کارشناس ارشد تغذیه دام. دانشگاه آزاد سنندج.Info baran@ yahoo.com
4) دانشجوی دکترای علوم دامی. گرایش تغذیه دام . دانشگاه آزاد واحد

محل انتشار : دومین کنگره بین المللی مهندسی، فناوری و نوآوری(eticong.com/2nd)
چکیده :
به علت افزایش نگرانی مصرف کننده ها در مورد سلامت و مصرف غذاهای سالم به ویژه پروتئین های حیوانی، استفاده از آنتی بیوتیک های محرک رشد در جیره جوجه های گوشتی به دلیل ایجاد مقاومت باکتریایی و باقی ماندن آن ها در در لاشه، ممنوع شد. اما با حذف آنتی بیوتیک ها ، نرخ مرگ و میر جوجه ها به دلیل عفونت های روده ای افزایش چشمگیری یافت. بنابراین تحقیقات و آزمایشات زیادی در زمینه ی یافتن جایگزین های مناسب برای آنتی بیوتیک انجام شد. استفاده از محرک های سیستم ایمنی از جمله گیاهان دارویی می تواند یکی از راه حل های بهبود ایمنی و کاهش ابتلا به بیماری های عفونی در حیوانات باشد. داروهای گیاهی شامل عصاره ها، پودرها و اشکال مختلف دارویی می شوند که به اهداف گوناگونی از جمله مبارزه با انواع باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها، تحریک سیستم ایمنی، افزایش بازده غذایی و از بین بردن انگل ها مورد استفاده قرار می گیرند.
کلمات کلیدی : جوجه های گوشتی آنتی بیوتیک گیاهان دارویی سیستم ایمنی