ارزیابی تاثیر ترس از موفقیت بر عملکرد مدیریت پروژههای عمرانی با استفاده از معادلات ساختاری (نمونه موردی: ساختمانهای بلند مرتبه مسکونی)

ارزیابی تاثیر ترس از موفقیت بر عملکرد مدیریت پروژههای عمرانی با استفاده از معادلات ساختاری (نمونه موردی: ساختمانهای بلند مرتبه مسکونی)

عنایت نجاران طوسی1 سیامک گل نرگسی2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه غیر انتفاعی خاوران مشهد،
2) استاد یار دانشگاه غیر انتغاعی خاوران مشهد،

محل انتشار : کنفرانس بین المللی روند های نو در مهندسی، علوم و تکنولوژی(etest2020.com)
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف ارزیابی نقش ترس از موفقیت بر مدیریت پروژههای عمرانی. انجام شده است. جامعه آماري اين پژوهش شامل کلیه مهندسان درگیر ساخت ساختمانهای بلند مرتبه مسکونی در شهرستان مشهد، که تعداد کل آنها حدود 175 نفر میباشد. با توجه به ويژگيهاي جامعه آماري و کم بودن تعداد و در دسترس بودن همه اعضا شيوه نمونه گيري تصادفی ساده برگزیده شد و با استفاده از فرمول کاکران و جدول برآورد حجم نمونه مورگان تعداد 120 نفر به عنوان نمونه آماري انتخاب شدند. که در نهايت پس از پيگيريهاي فراوان و در مجموع، 120 پرسش‌نامه‌ تکميل شده به عنوان نمونه نهايي انتخاب شدند. در اين تحقيق محقق از 2 پرسشنامه، پرسشنامه ترس از موفقیت پرسشنامه استاندارد محمد حسین متقی (1382) و پرسشنامه عملکرد مدیریت پروژه پرسشنامه استاندارد انریکو و همکاران (2005) استفاده گردید. پرسشنامه‌های مورد استفاد از نظر روايي مورد تائيد قرار گرفتند، معهذا از نظر استاد محترم راهنما براي روايي صوري و تحلیل عاملی استفاده گرديد. پايايي پرسشنامه با استفاده از ضريب آلفاي کرونباخ برای پرسشنامه ترس از موفقیت 0.8941 و برای پرسشنامه عملکرد مدیرت پروژه 0.9186 به دست آمد. وضعيت توزيع متغيرها با استفاده از آزمون کولوموگروف و اسميرنف بررسي که همه آنها نرمال بودند. اطلاعات حاصل از پرسشنامهها با استفاده از آزمون تحليل مسير تحليل انجام شد و نتایج حاکی از آن است که ترس از موفقیت بر عملکرد مدیریت پروژه تأثیر معناداری دارد و همچنین در بررسی فرضیات فرعی مشخص شد فقط بعد ضعف شخصیت و بعد احساس درد سر در ترس از موفقیت بر عملکرد مدیریت پروژه تأثیر‌گذار بوده است. و ابعاد دیگر ترس از موفقیت تاثیری بر عملکرد مدیریت پروژه ندارند.
کلمات کلیدی : ترس - موفقيت - عملکرد - مدیریت پروژه