اثرات آویشن و پونه¬ی کوهی بر بلدرچین ژاپنی

روشنک خزائی1 ناهید نورمحمدی2

1) دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد واحد رشت، رشته ی علوم دامی،گرایش تغذیه دام
2) کارشناس ارشد علوم دامی، گرایش تغذیه دام، دانشگاه آزاد واحد سنندج

محل انتشار : کنفرانس بین المللی روند های نو در مهندسی، علوم و تکنولوژی(etest2020.com)
چکیده :
امروزه پرورش دهندگان طیور به دنبال شناسایی و جایگزینی افزودنی ها ی خوراکی جدید می باشند تا بتوانند علاوه بر کاهش مشکلات ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها، کیفیت و سلامتی گوشت را افزایش دهند . از طرف دیگر گوشت طیور به علت وجود غلظت های بالای اسیدهای چرب غیر اشباع با چند باند دوگانه در آن به طور ویژه ای مستعد فساد اکسیداتیو است بنابراین اکسیداسیون چربی ها نیز از جمله فاکتورهای موثر بر کیفیت گوشت به حساب می آیند.. اخیراً به دلیل بروز سرطان و مقاومت باکتریایی سلول ها در اثر تجمع باقی مانده هاي آنتی بیوتیک ها در بدن انسان، استفاده از آنتی بیوتیک ها محدود شده است. فرآورده هاي گیاهی به عللی نظیر در دسترس بودن، راحتی کاربرد، نداشتن اثرات سوء جانبی و خواص ضد باکتریایی و ضد اکسیداسیونی به صورت سنتی براي درمان بعضی از بیماريها در انسان و حیوانات از دیرباز استفاده می شدند. پونه و آویشن از جمله گیاهان دارویی مهم هستند که در پرورش طیور از اهمیت بالایی برخوردارند. این دو گیاه دارویی به صورت پودر و اسانس به جیره¬ی غذایی طیور اضافه می شوند.
کلمات کلیدی : افزودنی¬های خوراکی طیور آنتی بیوتیک پونه آویشن.