اثرات سطوح مختلف دارچین بر میزان کلسترول و تریگلیسرید زرده تخممرغِ مرغان تخمگذار در جیره بر پایه گندم
اثرات سطوح مختلف دارچین بر میزان کلسترول و تریگلیسرید زرده تخممرغِ مرغان تخمگذار در جیره بر پایه گندم
بهرام پیروز1 روح الله کیان فر2 حسین جانمحمدی3 سید علی میرقلنج4
1) دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی علوم دامی گرایش تغذیه طیور دانشگاه تبریز-
2) استادیار دانشگاه تبریز-
3) استاد دانشگاه تبریز-
4) استادیار دانشگاه ارومیه-
محل انتشار :
پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران(5icsda.ir)
چکیده :
این آزمایش بهمنظور ارزیابی اثرات افزودن سطوح مختلف پودر دارچین بر میزان کلسترول و تریگلیسرید زرده تخممرغ مرغان تخمگذار در جیرههای بر پایه گندم طراحی شد. در این آزمایش از 168 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سویه های – لاین w-36 در سن 60 هفتگی با میانگین وزن 1550 گرم و میانگین تولید 65 درصد استفاده شد و آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 6 تکرار (4 قطعه مرغ برای هر تکرار) انجام شد. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره شاهد بر پایه گندم و سویا 2- جیره شاهد + 05/0 درصد آنتیبیوتیک 3- جیره شاهد + 05/0 درصد آنزیم زایلاناز 4- جیره شاهد + 05/0 درصد ویتامین E 5- جیره شاهد + 1 درصد پودر دارچین 6- جیره شاهد + 2 درصد پودر دارچین 7- جیره شاهد + 3 درصد پودر دارچین. یک هفته جهت عادتپذیری در نظر گرفته شد و پسازآن آزمایش به مدت 6 هفته انجام شد. در پایان دوره از هر تیمار، 3 عدد تخممرغ بهطور تصادفی انتخاب گردید. و برای اندازهگیری میزان کلسترول و تریگلیسرید زرده به آزمایشگاه منتقل شدند. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از برنامه SAS 9.2 انجام گرفت. نتایج نشان داد که افزودن سطوح مختلف دارچین به جیره مرغان تخمگذار، تأثیر معنیداری بر میزان کلسترول و تریگلیسرید زرده تخممرغها به نسبت تیمار شاهد نداشتند.
کلمات کلیدی :
پودر دارچین
لگهورن
گیاه دارویی
کلسترول