مروری بر شیرین سازی آب دریا و غشاهای نانو فیلتر

مروری بر شیرین سازی آب دریا و غشاهای نانو فیلتر

فاطمه لطفی1 پارمین قدیری2 زهرا زاغری3

1) کارشناسی ارشد مهندسی فناوری نانو
2) پژوهشگر
3) دکتری تخصصی زیست شناسی

محل انتشار : سومین کنگره بین المللی مهندسی، فناوری و نوآوری(eticong.com/3rd)
چکیده :
محدودیت منابع آب های شیرین از جمله آب های زیرزمینی و رودخانه ها در جهان، موجب شده است که روز به روز خطر کمبود آب در آینده بیشتر احساس گردد. از طرفی بیشتر از دو سوم مساحت کره ی زمین از آب پوشیده شده است که 97.2% آن شامل آب اقیانوس ها می شود که قابلیت شرب ندارند. با توجه به رشد سریع صنعت و جمعیت جهانی، یک جهش در نیاز به آب شیرین به وجود آمده است. در طی چند سال اخیر روش های نوین و جدیدی برای استحصال آب شیرین از آب های شور به کار گرفته شده است که موفقیت چشمگیری در این زمینه داشته است. این مطالعه با هدف ارائه یک بررسی از فن آوری های پیشرفته نمک زدایی آب و بحث در مورد مزایا ، معایب و تأثیر اقتصادی هر یک از آنها است. نتیجه کلیدی این بررسی این است که نمک زدایی به تنهایی نمی تواند نوید بهبود تأمین آب را بدهد مگر اینکه فناوری نمک زدایی به طور قابل توجهی ارزان تر ، قابل اطمینان تر ، کم مصرف تر و سازگار با محیط زیست باشد. نانوتکنولوژی فناوری شیرین سازی را برای تأمین این نیازها در آینده نزدیک به ارمغان می آورد. اخیراً ، روشهای جدیدی مبتنی بر استفاده از فناوری نانو برای شیرین سازی آب مانند اسمز معکوس ، نانو فیلتراسیون ساخته شده است. همچنین ، فناوری های جدید مبتنی بر استفاده از متمرکز کننده های خورشیدی برای نمک زدایی خورشیدی توسعه یافته است.در اين مطالعه مروري، روش های نمک زدایی آب دریا در سال های اخیر و هم افزایی نانومواد در تجهیزات مربوط به آن مورد بررسي قرار گرفتند. جمع آوری اطلاعات این پژوهش از جدیدترین مقالات فارسی و انگلیسی چاپ شده در نشریه های معتبر داخلی و خارجی صورت گرفته است.
کلمات کلیدی : نمک زدایی غشاهای نانوفیلتر نانوتکنولوژی گرافن اکساید اسمز معکوس