بررسی جیره پذیری میوه ها با هدف طراحی سامانه پرتابل مدیریت پسماند میوه و تره بار

بررسی جیره پذیری میوه ها با هدف طراحی سامانه پرتابل مدیریت پسماند میوه و تره بار

زهرا عطاکشی زاده1 علی روشنیان فرد2 امیرحسین افکاری سیاح3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
2) استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی،
3) دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

محل انتشار : دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند(gmbtuma.ir/2nd)
چکیده :
مدیریت پسماند میوه و تره بار در استان های کشور به عنوان بخشی از مدیریت پسماند شهری و استفاده از آن به عنوان خوراک دام، می تواند مقدماتی را برای توسعه پایدار فراهم کند. در این تحقیق، مقایسه ای بین پارامترهای ارزش غذایی جیره دام، طیور و میوه ها جهت تعیین ارزش غذایی پسماندهای میوه میادین تره بار در تغذیه دام و طیور صورت گرفته است. پارامترهای متعددی از قبیل انرژی، پروتئین، چربی، خاکستر، فیبر، ماده خشک، کلسیم و فسفر مورد بررسی قرار گرفته است. تحلیل ها و مقایسه های آماری بر روی داده ها برای تسهیل روند مقایسه و ایجاد پیش زمینه های لازم جهت طراحی سامانه پرتابل مدیریت میوه و تره بار، انجام گرفته است. نتایج نشان داد که پسماند میوه در شرایط جمع آوری، خشک کردن و نگهداری مناسب جهت جلوگیری از آلودگی و کپک زدگی، می تواند به عنوان یک جیره مناسب در تغذیه دام و طیور استفاده شود.
کلمات کلیدی : پسماند میوه جات سبزیجات جیره غذایی دام