بررسی درصد ماده خشک و پروتئین موجود در پسماندهای غذایی به منظور جایگزینی در تغذیه طیور

بررسی درصد ماده خشک و پروتئین موجود در پسماندهای غذایی به منظور جایگزینی در تغذیه طیور

سمیرا نعمت زاده کرکرق1 علی روشنیان فرد2 ترحم مصری گندشمین3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی گرایش بازیافت و مدیریت پسماند دانشگاه محقق اردبیلی ایران
2) استادیار مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
3) دانشیار مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی

محل انتشار : دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند(gmbtuma.ir/2nd)
چکیده :
مدیریت صحیح پسماندهای غذایی و امکان بازیافت آن¬ها به عنوان مهمترین و فسادپذیرترین بخش پسماندهای شهری موضوع مهمی است که نیازمند بررسی و ارائه راهکار می¬باشد. در این تحقیق پسماندهای غذایی تولید شده در غذاخوری دانشگاه محقق اردبيلي ارزیابی برخي از پارامترهای تغذیه¬ای مهم آن از جمله درصد ماده خشک با استفاده از آون و درصد پروتئین موجود در آن با استفاده از دستگاه کجلدان اندازه¬گیری شد. پارامترهاي مربوطه در مورد مواد مورد استفاده در تغذیه طیور نیز استخراج شده و با پسماندهای غذایی مقایسه شد. نتايج به دست آمده نشان داد پسماندهای غذایی از نقطه نظر ماده خشک نیازمند اصلاحاتی بوده اما از نقطه نظر درصد پروتئین پاسخگوی نیاز غذایی طیور می¬باشد. اما به منظور دست یابی به نتایج دقیق¬تر انجام آزمایشات مربوطه بر روی حیوان زنده پیشنهاد می¬شود.
کلمات کلیدی : طیور مدیریت پسماند جیره غذایی بازیافت