بررسی درصد چربی و مقدار انرژی موجود در پسماندهای غذایی به منظور جایگزینی در جیره غذایی دام

بررسی درصد چربی و مقدار انرژی موجود در پسماندهای غذایی به منظور جایگزینی در جیره غذایی دام

سمیرا نعمت زاده کرکرق1 علی روشنیان فرد2 ترحم مصری گندشمین3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی گرایش بازیافت و مدیریت پسماند دانشگاه محقق اردبیلی ایران
2) استادیار مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
3) دانشیار مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی

محل انتشار : دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند(gmbtuma.ir/2nd)
چکیده :
پسماندهای غذایی بخشي از پسماندهای شهری است و باتوجه به ماهیت خاص آن نیازمند مدیریت صحیح می¬باشد. این تحقیق با بررسی پسماندهای غذایی تولید شده در غذاخوری دانشگاه محقق اردبيلي و ارزیابی برخي از پارامترهای تغذیه ای آن، ارزش غذایی آن¬ها محاسبه کرده و امکان جایگزینی پسماندهای غذایی را با مکمل غذایی دام بررسی می¬کند. پارامترهاي درصد چربی به روش سوکسله و مقدار انرژی با استفاده از روش بمب کالریمتر اندازه¬گیری شدند. پارامترهاي مربوطه در مورد مواد مورد استفاده در تهیه کنسانتره دامی نیز استخراج شد. نتايج به دست آمده نشان داد کهپسماندهای غذایی از نقطه نظر درصد چربی و مقدار انرژی بسیار غنی بوده و جایگزینی پسماندهای غذایی فراوری¬شده با کنسانتره دامی امکان پذیر می¬باشد.
کلمات کلیدی : پسماند غذایی بازیافت مدیریت شهری