بررسی پارامترهای ماده خشک و پروتئین موجود در پسماندهای غذایی به منظور جایگزینی در جیره غذایی دام

بررسی پارامترهای ماده خشک و پروتئین موجود در پسماندهای غذایی به منظور جایگزینی در جیره غذایی دام

سمیرا نعمت زاده کرکرق1 علی روشنیان فرد2 ترحم مصری گندشمین3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی گرایش بازیافت و مدیریت پسماند دانشگاه محقق اردبیلی ایران
2) استادیار مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
3) دانشیار مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی

محل انتشار : دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند(gmbtuma.ir/2nd)
چکیده :
مدیریت پسماندهای غذایی به عنوان بخشي از پسماندهای شهری، معضلی است که باید مورد توجه قرار گیرد. این تحقیق با بررسی پسماندهای تولید شده در غذاخوری دانشگاه محقق اردبيلي و ارزیابی برخي از پارامترهای تغذیه¬ای آن، ارزش غذایی پسماندهای غذایی را با محصولات مورد استفاده در تهیه کنسانتره دامی مقایسه کرده و امکان جایگزینی پسماندهای غذایی را با مکمل غذایی دام بررسی می¬کند. پارامترهاي ماده خشک از جمله درصد ماده خشک با استفاده از آون و درصد پروتئین با استفاده از دستگاه کجلدان اندازه¬گیری شدند. پارامترهاي مربوطه در مورد محصولات مورد استفاده در تهیه کنسانتره دامی نیز استخراج شد. نتايج به دست آمده نشان داد که از نقطه نظر ماده خشک پسماندهای غذایی به تنهایی درصد ماده خشک پایینی داشته و به محصول جانبی مانند پسماند نان نیاز است تا این کمبود جبران شود اما از نقطه نظر درصد پروتئین می-توان اظهار داشت که پسماند غذایی قابلیت تامین پروتئین مورد نیاز دام را داشته و منبع مناسبی برای تامین پروتئین مورد نیاز در دامداری ها می¬باشد.
کلمات کلیدی : : پسماند رستوران خوراک دام و طیور بازیافت طراحی