راهکارهایی به منظور کاهش ضایعات پس از برداشت توت فرنگی

راهکارهایی به منظور کاهش ضایعات پس از برداشت توت فرنگی

محمدتقی محمدی1 امیرحسین افکاری سیاح2 محمد طهماسبی3 عبدالمجید معین فر4

1) دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
2) دانشیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
3) دانش آموخته دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
4) دانش آموخته دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی

محل انتشار : دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند(gmbtuma.ir/2nd)
چکیده :
توت فرنگی به علت طعم بسیار منحصر به فرد و مطلوب یکی از محبوب ترین میوه ها در سراسر جهان است. با این حال، توت فرنگی رسیده، عمدتا به دلیل فعاليت هاي فیزیولوژیک و نرخ تنفس بالا و همچنین حساسیت به پوسيدگي هاي قارچي که عمدتا ناشی از کپک خاکستري (Botrytis cinerea) است، بسیار فاسد شدنی است. بنابراین صنعت توت فرنگی به شدت به فناوری های پس از برداشت به عنوان ابزاری برای به حداکثر رساندن پتانسیل اقتصادی آن¬ متکی است. بخش عمده ای از این ضایعات را می توان با اجرای عملیات صحیح در دوره قبل و پس از برداشت حذف و تا حد قابل توجهی میزان به حداقل رسانند که در این مقاله به بررسی این راهکار ها پرداخته شده است.
کلمات کلیدی : انبارداری توت فرنگی پس از برداشت پیش از برداشت ضایعات