تاثیر سطوح مختلف کود پتاسیم بر میزان جذب عناصر غذایی در گیاه گوجه فرنگی

تاثیر سطوح مختلف کود پتاسیم بر میزان جذب عناصر غذایی در گیاه گوجه فرنگی

محمدعلی حکیم زاده اردکانی1

1) دانشیار

محل انتشار : دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند(gmbtuma.ir/2nd)
چکیده :
چکیده پتاسيم از عناصر ضروري بوده که در بهبود خصوصيات کمي و کيفي سبزیجات از اهميت خاصي برخوردار است، به طور قابل ملاحظه¬ای، مقدار مواد جامد محلول، ویتامین C، رنگ میوه، غلظت ترکیبات فنلی، مزه و سفتی میوه را نیز بهبود می¬بخشد. گوجه فرنگی سرشار از مواد معـدنی، ویتامین¬هـا و ترکیبات آنتی¬اکسیدانی بـوده و در حـال حاضـر 25 درصـد از کـل تولیدات سبزي جهان را به خود اختصاص داده است. در اين پژوهش تأثير چهار سطح پتاسیم (0، 100، 150 و 200 کیلوگرم بر هکتار) از منبع سولفات پتاسیم بر جذب برخی عناصر مغزی برای گیاه را در يک آزمايش با طرح كامل تصادفي در 4 تکرار در سال زراعی 1401 مورد مطالعه قرار گرفت. نتايج نشان داد که کاربرد پتاسیم باعث افزايش جذب عناصر پتاسیم، فسفر و کلسیم در اندام های هوایی گیاه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) شد. در مقایسه با شاهد، کاربرد پتاسیم تا سطح 150 کیلوگرم در هکتار به طور قابل توجهی باعث افزایش 29/3 درصدی کلسیم و تا سطح 200 کیلوگرم بر هکتار، جذب 97/43 درصدی پتاسیم، 05/21 درصدی فسفر را باعث گردید. با توجه به اثرات مثبت این عنصردر پارامترهای رشدی و کیفی این محصول، کاربرد پتاسیم بین میزان 150 تا 200 کیلوگرم در هکتار جهت افزایش کمی و کیفی محصولات گلخانه¬ای همچون سیزیجات می¬تواند مورد توجه قرار گیرد.
کلمات کلیدی : کلمات کلیدی: اثرهم¬افزایی عناصر مغزی گیاه گوجه فرنگی.