ویژگی های بیودیزل حاصل از روغن پسماند آشپزی

اسما کیسالائی1 علی خرمی فر2 امیر هاشمی نژاد3

1) دانشجوی دکتری مکانیک بیویستم،دانشگاه محقق اردبیلی
2) دکتری مکانیک بیویستم،دانشگاه محقق اردبیلی
3) دانشجوی دکتری مکانیک بیویستم،دانشگاه محقق اردبیلی

محل انتشار : دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند(gmbtuma.ir/2nd)
چکیده :
بیودیزل یکی از مهمترین جایگزین ها برای سوخت دیزلی است. کاهش آلاینده های ناشی از سوخت های فسیلی و توان تولیدی تقریبا مشابه با سوخت دیزل از جمله دلایل محبوبیت سوخت بیودیزل است. در این تحقیق برای تهیه بیودیزل از روغن پسماند آشپزی به عنوان ماده اولیه با نسبت مولی 1:6 الکل به روغن استفاده شد. الکل مورد استفاده متانول و در حضور پتاسیم هیدروکسید به عنوان کاتالیزور به میزان 1% وزنی روغن پسماند بود. تولید بیودیزل با استفاده از روش ترنس استریفیکاسیون در راکتور همزن دار بچ انجام شد. ترکیب و محتوای بیودیزل با استفاده ازGC-MS مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد محتوای اسید های چرب آزاد تشکیل دهنده FAME بعد از تبادل استری تغییر چندانی نکرده بود. ترکیب اصلی بیودیزل متیل اولئات ، با محتوای12/52 % است. در ضمن مشخصات بیودیزل تولیدی با استاندارد ASTM مطابقت داشت.
کلمات کلیدی : الکل متانول بیودیزل روغن پسماند اسیدهای چرب