بررسي اثرات زيست محيطي، اقتصادي و اقليمي مرتبط با ريزگردها و بررسی راههاي پيگيري و مقابله با ریزگردها و روش های كنترل و مهار آنها(چشم انداز آينده)

بررسي اثرات زيست محيطي، اقتصادي و اقليمي مرتبط با ريزگردها و بررسی راههاي پيگيري و مقابله با ریزگردها و روش های كنترل و مهار آنها(چشم انداز آينده)

شمسيه دوستي1 امير فرهنگ ستوده2 عباس بحري3

1) شمسيه دوستي، دكترا توسعه كشاورزي، پژوهشگاه نيرو:
2) fARHANG sootodehAmir , faculty member of the Department of Energy and Environment, West Bank of West town, Dadman Boulevard
3) Abbas Bahri, Deputy Director of Energy and Environment Research, West Ponak, West town, Dadman Boulevard

محل انتشار : ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی - آلمان(6carse.com)
چکیده :
محيط زندگي انسان همواره دستخوش حوادث طبيعي خطر آفرين است و یكي از اين حوادث و بلاياي طبيعي طوفان هاي گرد و غبار بوده كه منشاء آن بیابانهاي حاشيه خليج فارس و كشورهاي غربي ايران به ويژه عراق مي باشد. اين پديده طبيعي، هر محيط اقتصادي اجتماعي، سياسي و بيوفيزيكي را تحت تاثير قرار مي دهد. بحران ريزگردها به قدري جدي است كه در سند (سياست هاي كلي محيط زيست) به عنوان تازه ترين سند محيط زيستي كشور، در چند جا آشكارا بدان اشاره شده است. كه بحران ريزگردها کارآمدي نظام را به چالش كشيده و نشان داده كه بالقوه توان برانگيختن شورش هاي خياباني و تهديد امنيت حكومت را دارد. اين درحالي است نیز مواجه هستند، اگر ايران از چالش زمان مسئولان در رفع اين بحران با همين حال همه توان خود را براي مهار ريزگردها صرف كند، نتيجه اين عمل ده سال ديگر آشكار خواهد شد، چون احياي تالاب ها و دشت هاي مرده حتي به فرض وجود منابع آب كافي و توقف همه عوامل خشكاننده قبلي، ساليان دراز به طول مي انجامد. اين مشكل به طور كلي براي سياست هاي جهاني كنترل گرمايش زمين هم وجود دارد، چون دولت ها بايد همه سياستهاي مصرف انرژي خود را هم اكنون تغيير دهند براي دستاوردي که از سال2030 به بعد آشكار خواهد شد. در اين تحقيق به بررسي اثرات زيست محيطي، اقتصادي و اقليمي مرتبط با ريزگردها و بررسی راههاي پيگيري و مقابله با ریزگردها و روش های كنترل و مهار آنها پرداخته ميشود.
کلمات کلیدی : كلمات كليدي: اثرات زيست محيطي اجتماعي- اقتصادي تنوع اقليمي پديده ريزگرد و مهار آن آلودگي محيط زيست