اثرات جلبک بر مرغ گوشتی و تخمگذار

سعید سیفی1 مریم عزیزی2 روشنک خزایی3 ناهید نور محمدی4

1) هیات علمی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل.
2) دانشگاه آزاد اسلامی، واحد
3) دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت.
4) دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج. Info

محل انتشار : ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی - آلمان(6carse.com)
چکیده :
با توجه به افزایش جمعیت و نیز بالا رفتن توقع غذایی افراد از جمله در زمینهی نیاز به منابع پروتئینی حیوانی، جهت پاسخ دادن به این نیازها، صنعت طیور شاهد رشد چشم گیری بوده است که این افزایش در تولید برای تأمین نیازهای غذایی انسانی ضروری میباشد. نگهداری صنعتی طیور در ابعاد وسیع و به صورت فشرده، امکان بروز بیماریها را افزایش داده که جهت کاهش میزان وقوع این بیماریها و نیز کمک به افزایش رشد و بهبود صفات تولیدی از مواد شیمیایی مختلف از جمله آنتی بیوتیکها در واحدهای پرورش مرغ تخم گذار استفاده میشود ، تحقیقات نشان داده آنتی بیوتیک ها به علت ایجاد مقاوت در بدن و ایجاد آلودگی در محیط زیست بهتر است با گیاهان دارویی جایگزین شوند، از جمله گیاهان مفید جهت جایگزینی آن ها جلبک می باشد، جلبک های دریایی جلبک های میکروسکوپی ) ریز جلبک ها ( از قدیمی ترین ساکنان اقیانوس ها و آب های شیرین می باشند، خلقت آن ها به میلیارد ها سال قبل از تاریخ حیات بشر بر می گردد. استفاده از آرد جلبک در غذای دام و آبزیان، اولین بار در سال 1۶۹۱ در کشور نروژ بوده است که آن هم از جلبک های قهوه ای خشک و آسیاب شده تهیه شده ، مواد معدنی و ویتامین های زیادی که در جلبک های دریایی وجود دارد، استفاده از آن ها را در صنعت مرغداری افزایش داده است. زردۀ تخم مرغ بعد از تغذیه مرغ با جلبک های دریایی، دارای ید و کاروتن بیشتری است. به علاوه، مرغ هایی که با جلبک تغذیه می شوند در دفعات بیشتری تخم گذاری می کنند و به دلیل خوابیدن بیشتر روی تخم ها ، جوجه بیشتری نیز تولید می نمایند.
کلمات کلیدی : جلبک مرغ تخم گذاری جوجه درآوری