بررسی دما، پرایمینگ بذر و مدت آن بر جوانه زنی و رشد گیاهچه در گیاه پنبه

بررسی دما، پرایمینگ بذر و مدت آن بر جوانه زنی و رشد گیاهچه در گیاه پنبه

عبدالرضا امیری بیدشکی1 محمدرضا یاورزاده2 سمیه امیری بیدشکی3 اسماء محمدی ساردو4

1) دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم
2) دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم
3) دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم
4) دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم

محل انتشار : ششمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران(6icsda.ir)
چکیده :
دمای بالا در حین کاشت پنبه منجر به جوانه زنی ضعیف و مرگ و میر بالای گیاهچه می شود و در نتیجه منجر به وضعیت ضعیف محصول و کاهش عملکرد می شود. بهبود در جوانه زنی توسط پرایمینگ بذر ممکن است با این مشکل مقابله کند زیرا این تکنیک فیزیولوژیکی منجر به جوانه زنی سریعتر و همزمان بذر می شود. از این رو، مطالعات آزمایشگاهی به منظور بررسی اثر رژیم‌های مختلف دمایی، پرایمینگ بذر و همچنین مدت زمان پرایمینگ بر روی جوانه‌زنی و رشد گیاهچه‌ها به منظور تعیین و بهره‌برداری از سودمندی آنها در بهبود جوانه‌زنی بذر پنبه برای استقرار بهتر گیاهچه انجام شد.
کلمات کلیدی : هیبرید پنبه پرایمینگ بذر هیدروپرایمینگ رشد نهال