اثرات سطوح مختلف میوه بلوط بر فراسنجه¬های تجزیه پذیری و افزایش وزن و میزان مصرف ماده خشک در بره های نر پرواری دولاق استان مازندران

اثرات سطوح مختلف میوه بلوط بر فراسنجه¬های تجزیه پذیری و افزایش وزن و میزان مصرف ماده خشک در بره های نر پرواری دولاق استان مازندران

دانیال راسخی1 یداله چاشنی دل2 اسداله تیموری یانسری3 مصطفی یوسف الهی4

1) کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش تغذیه دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2) عضو هیئت علمی گروه علوم دامی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3) عضو هیئت علمی گروه علوم دامی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
4) عضو هیئت علمی گروه علوم دامی- دانشگاه زابل

محل انتشار : ششمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران(6icsda.ir)
چکیده :
در این آزمایش، تاثیر میوه بلوط در جیره بر روی فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و پروتئین خام و همچنین عملکرد دام در بره¬های نر پرواری دولاق استان مازندران بررسی شد. در این آزمایش، 16 راس بره نر نژاد دالاق با میانگین وزن 00/1±31 کیلوگرم و میانگین سنی 6 ماه، در قالب یک طرح کاملا تصادفی در دوره آزمایشی 90 روزه در فصل پاییز انجام پذیرفت. مغز میوه بلوط به صورت همگن و آسیاب شده در 4تیمار با 4تکرار به صورت تیمار 1(صفردرصد مغز بلوط- تیمار شاهد)، تیمار2(75/3 درصد مغز بلوط)، تیمار3(5/7 درصد مغز بلوط) و تیمار4(25/11درصد مغز بلوط) در جیره استفاده شد و داده های حاصل از پژوهش در قالب طرح کاملا تصادفی تجزیه و تحلیل شد. نتایج این پژوهش با استفاده از نرم افزار آماری SAS نشان داد. استفاده از سطوح مختلف میوه بلوط در جیره تیمارهای آزمایشی بر میزان وزن نهایی، میانگین افزایش وزن روزانه، افزایش وزن در بازه 14روزه و ضریب تبدیل غذایی تاثیر معنی داری نداشت (P>0/05)، اما در میزان قابلیت هضم خوراک تفاوت معنی داری مشاهده شد (P<0/05).
کلمات کلیدی : بره نر پرواری فراسنجه تجزیه پذیری دالاق میوه بلوط عملکرد