بهره گیری از اصول مدیریت ساخت در برنامه ریزی، اجرا و تامین مسکن برای اقشار کم درآمد (مطالعه موردی کشورهای چین و اسپانیا)

بهره گیری از اصول مدیریت ساخت در برنامه ریزی، اجرا و تامین مسکن برای اقشار کم درآمد (مطالعه موردی کشورهای چین و اسپانیا)

مصطفی بخشور1 غلامرضا محمودی2 کاوه کوچ پی ده3 محمد صادق انصاری پور4

1) کارشناس ارشد عمران – مدیریت ساخت
2) کارشناس مهندسی تکنولوژی نقشه برداری
3) کارشناس ارشد عمران – مدیریت ساخت
4) کارشناس ارشد عمران – مدیریت ساخت

محل انتشار : کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی، نوآوری و تکنولوژی - بلژیک(eitconf.com/1st)
چکیده :
از آنجایی که جمعیت ساکنان در شهرها روز به روز در حال افزایش است، تامین مسکن برای افراد کم درآمد و بی بضاعت یکی از بزرگ ترین دغدغه دولتها می¬باشد. به طور کلی می توان بیان کرد که تمام کشورهای جهان با این معضلات رو به رو هستند، هرچند برخی از از کشورها توان مقابله و رویارویی با این مشکلات را دارند و توانستتد برای حل این مشکل تدابیری اندیشه کنند. با توجه به سیاست های مرتبط در حیطه مسکن می توان به مهم ترین آن ها تامین مسکن مقرون به صرفه برای گروه های کم درآمد اشاره کرد که البته رعایت نکات مرتبط با اصول و فنون مدیریت ساخت بهره¬وری در این راستا را به حداکثر می¬رساند. با توجه به مهم بودن تجارب جهانی در جهت راهنمایی و هدایت کارشناسان این امر، بران شدیم تا سیاست تامین مسکن برای گروه های کم درآمد را در کشورهای چین و اسپانیا مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرند. استفاده از روش ها و سیاست های جهانی و رسیدن به چارچوب برای برنامه ریزی مسکن برای گروه های کم درآمد هدف اصلی این پژوهش می باشد. در این پژوهش از روش تحلیلی و توصیفی استفاده کرده و برای جمع آوری اطالعات به مطالعات کتابخانه¬ای و اسناد موجود رجوع می شود. نتایج این پژوهش بیانگر آن است که موفقیت مسکن مقرون به صرفه در کشورهای مختلف، مدیون شناسایی خانواده¬های کم درآمد و شناخت کامل از درآمد این اقشار می باشد. با شناخت خانوارهای دارای شرایط دریافت تسهیلات مسکن، کمک شایانی در جلوگیری از هدر رفتن امکانات، منابع و تسهیلات می گردد، همچنین داشتن اطلاعات و آمار دقیق سبب کارایی بیشتر برنامه ها و طرح ها می¬گردد.
کلمات کلیدی : مسکن مقرون به صرفه گروه های کم درآمد شهری برنامه ریزی مسکن شفافیت اطلاعات.