‌‌‌رتبه بندی ریسک‌های استفاده از سیستم اطلاعات ساختمان BIM در پروژه‌های عمرانی به روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه‌های بلند مرتبه شهر بصره)

‌‌‌رتبه بندی ریسک‌های استفاده از سیستم اطلاعات ساختمان BIM در پروژه‌های عمرانی به روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه‌های بلند مرتبه شهر بصره)

مرتضی عماد عبدالله التمیمی1 منصور قلعه نوی2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی عمران – مدیریت ساخت، دانشگاه فردوسی مشهد.
2) استاد دانشگاه فردوسی مشهد

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب(2icacu.ir)
چکیده :
این پژوهش با هدف اولویت بندی ریسک های بکارگیری از سیستم اطلاعات ساختمان در پروژه‌های عمرانی به روشAHP(مطالعه موردی: پروژه‌های بلند مرتبه شهر بصره) انجام شد، ‌اعضای جامعه این تحقیق شامل کلیه کارشناسان و مهندسین شاغل در پروژه‌های عمرانی بلند مرتبه شهر بصره بود که تعداد کل‌ آن‌ها ‌حدود 85 نفر می‌باشد. ‌با توجه به ويژگي‌هاي جامعه آماري و کم بودن تعداد و در دسترس بودن همه اعضا شيوه نمونه گيري تصادفی ساده برگزیده شد و با استفاده از فرمول کاکران تعداد 64 نفر به عنوان نمونه آماري انتخاب شدند. ‌در اين تحقيق از پرسشنامه محقق ساخت ‌‌‌ریسک‌های ناشی از بکارگیری سیستم اطلاعات ساختمان در پروژه‌های بلند مرتبه شهر بصره استفاده شد اين پرسشنامه داراي 46 سوال و 5 مولفه مي‌باشد. ‌پرسشنامه دارای پایایی 7173/0 بود. ‌وضعيت توزيع متغيرها با استفاده از آزمون کولوموگروف و اسميرنف بررسي که همه‌ آن‌ها ‌نرمال بودند. ‌اطلاعات حاصل از پرسشنامه‌ها‌ با استفاده از آزمون سلسله مراتبی تجزیه و تحلیل شد و نتایج به این شرح که بر اساس اولویت بندی ریسک‌ها‌ مشخص شد در معیارهای اصلی به ترتیب 1ـ ‌‌‌ریسک‌های مدیریتی با وزن معیار28/0، ‌2ـ ‌‌‌ریسک‌های فنی با وزن معیار 24/0، ‌3ـ ‌‌‌ریسک‌های قانونی با وزن معیار 17/0، ‌4ـ ‌‌‌ریسک‌های مالی با وزن معیار 16/0 و 5ـ ‌‌‌ریسک‌های زیست محیطی با وزن معیار 14/0 به ترتیب بیشترین تا کمترین تاثیر را دارا بودند.
کلمات کلیدی : رتبه بندی سیستم اطلاعات ساختمان ریسک پروژه های بلند مرتبه شهر بصره