بررسی الگوی تولید ایمن و پاک تر با رویکرد سه مولفه آموزش HSE- بهبود مهندسی تجهیزات-مدیریت منابع درصنایع غذایی

بررسی الگوی تولید ایمن و پاک تر با رویکرد سه مولفه آموزش HSE- بهبود مهندسی تجهیزات-مدیریت منابع درصنایع غذایی

رضااکبری1 دکترفرشادهاشم زاده2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد،مهندسی HSE ،موسسه آموزش عالی انرژی ساوه،ایران -
2) عضوهیات علمی موسسه آموزش عالی انرژی

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب(2icacu.ir)
چکیده :
در قرن حاضر انسجام و هماهنگی بین محیط زیست، اقتصاد و اجتماع امری است که برای رسیدن به توسعه پایدار،یک چالش ومسأله حائزاهمیت بوده وصنايع غذايي که سهم عمده اي ازصنايع كشور را به خود اختصاص داده بازیگر موثری دراین ورطه می باشد.بنابراین تحقیق، پياده سازي وطراحی الگویی برای توليدپاك تر باتأكيد بر رويكرد سه مولفه آموزش HSE- بهبود مهندسی تجهیزات-مدیریت منابع و بهينه سازي مصرف انرژي و بازچرخش آن تاحد ممكن دراين بخش مي تواند نقش پررنگي درحفاظت ازمنابع انسانی وانرژي كشور وگام برداشتن به سوي توسعه پايدار وحفظ محیط زیست ايفا نمايد.ارتباط این سه مهم به این وسعت در تحقیقات پیشین دیده نشده وتوجه به این تحقیق که شالوده سالها تجربه اجرایی درصنایع می باشد میتواند تاثیری در خور درصنایع مشابه نیزداشته باشد.آموزش حفاظت نیروی انسانی و حفاظت محیط زیست (HSE) توامان باعث افزایش فرهنـگ سـازمانی می گردد که نتیجه آن کـاهش ضـایعات وحوادث بوده کـه در سیستم نـاب مطـرح مـی شـودو همـان فرهنگی است که توسط سازمان حفاظت محـیط زیسـت مطـرح گشـته اسـت. این پژوهش بر اساس نتیجه از نوع تحقیقات بنیادی و کاربردی بوده واز نظر روش اجراء جزو تحقیقات توصیفی- اکتشافی محسوب می شودو به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه باز و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است.جامعه آماری این پژوهش،شرکت های فعال درصنعت غذایی وصنایع مرتبط است که کارشناسان و مدیران این شرکت هابه عنوان واحد تحلیل آماری انتخاب شده اند.دراین تحقیق،تعداد17شرکت،دانشگاه و ادارات مرتبط درصنعت غذایی ودارویی وشیمیایی مشخص شـده انـدو تعدادخبرگان این تحقیق 6 نفر بوده که دارای بیش از ۱۵سال سابقه در زمینه صنایع غذایی،ایزو،GMP با مدرک دانشگاهی ارشد ودکتری هستند.تحقیق حاضر به واسطه تعیین شاخص های کلیدی عملکرد در تولیدپاک ترمبادرت به استخراج مدلی نموده تا شرکت های غذایی را قادر سازد با اجرای این مدل بتوانند علاوه بر افزایش بهره وری، به پایداری محیط زیست دست یابند.
کلمات کلیدی : تولید پاک تر مدل سازی ساختاری تفسیری صنعت غذایی محصول ناب سیستم5S GMP