ارائه راهکار افزایش مشارکت شهروندان در پرداخت عوارض با محوریت توسعه پایدار و حفظ محیط زیست (مطالعه موردی: شهرداری ارومیه)

ارائه راهکار افزایش مشارکت شهروندان در پرداخت عوارض با محوریت توسعه پایدار و حفظ محیط زیست (مطالعه موردی: شهرداری ارومیه)

نوید نوزاد1 جمیله حیاتی2 راحله حسنی علی ملک3 میلاد محمودی رضائیه4

1) کارشناس برنامه ریزی شهرداری ارومیه، ارومیه، ایران، Email:
2) کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران، Email:
3) کارشناس برنامه ریزی شهرداری ارومیه، ارومیه، ایران، Email:
4) کارشناس برنامه ریزی شهرداری ارومیه، ارومیه، ایران، Email:

محل انتشار : هشتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری(8icsau.ir)
چکیده :
ایده توسعه پایدار از دل نگرانی های محیط زیستی و نقد توسعه اقتصادی و صنعتی پدید آمد و آرمان آن حفظ منابع برای همه نسل ها در کنار رفع نیازهای نسل کنونی است. توسعه پایدار نیازمند تغییرات وسیعی در زندگی جوامع در همه سطوح است. این تغییر نیازمند مشارکت مردم و جامعه مدنی است و لازمه آن نیز آگاهی و آموزش مردم درباره توسعه پایدار است. با توجه به اینکه مشکلات زیست محیطی روز به روز در حال افزایش است، حفظ محیط زیست نیازمند رفتار زیست محیطی مناسب می باشد. از طرفی محدود شدن عرصه¬‌های قانونی و معقول کسب درآمد شهرداری منجر به وابستگی شدید بخش درآمدی شهرداری به ساخت ‌و سازهای شهری و فروش تراکم مازاد شده است، به‌ نحوی ‌که ادامه این وضعیت آثار و تبعات نامطلوب و هزینه‌¬های اجتماعی ، فرهنگی و زیرساختی را برای مدیریت شهری ایجاد نموده است. يكي از مهم‌ترين چالش‌هاي پيش‌روي مديران شهري كمبود منابع درآمدي موردنیاز براي ارائه خدمات و ايجاد زيرساختارهاي شهري است. از این روی شهرداری ها نیازمند افزایش درآمد های پایدار بوده و وصول بموقع و سر وقت عوارض بار مالی سنگین نگهداری شهری را کاهش داده و اجرای امورات شهری را تسهیل می نماید. در این مقاله به ارائه ی مدلی کم هزینه و در عین حال کاربردی می پردازیم که تواماً راهگشای دغدغه های درآمدی شهرداری ها بوده و از طرفی تخریب محیط زیست و حفظ آن را با سیاست های فرهنگی از قبیل تفکیک از مبدا و بازیافت محقق می سازد.
کلمات کلیدی : درآمد پایدار شهرداری عوارض نوسازی توسعه پایدار محیط زیست