رابطه کیفیت زندگی، حمایت اجتماعی ادراک شده و راهبردهای مقابله‌ای با امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی(ره)

رابطه کیفیت زندگی، حمایت اجتماعی ادراک شده و راهبردهای مقابله‌ای با امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی(ره)

معصومه هاشم پور خانشیر1

1) کارشناسی ارشد روانشناسی گرایش بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

محل انتشار : دومین همایش ملی روان درمانی ایران(incpuma2.ir)
چکیده :
هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط کیفیت زندگی، حمایت اجتماعی ادراک شده و راهبردهای مقابله‌ای با امید به زندگی در بیماران مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی(ره)؛ شهر تهران در سال1396-1395 بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش در دسته پژوهش‌های همبستگی بوده که جامعه آماری آن بیماران مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی(ره) و نمونه آماری 132 بیمار مبتلا به سرطان بوده که به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه امید به زندگی اسنایدر (2000)، پرسشنامه کیفیت اجتماعی (QLQ-30)، پرسشنامه حمایت اجتماعی ادراک شده چندبعدی (MSPSS) و پرسشنامه راهبرد مقابله با شرایط پراسترس (CISS)؛ (فرم کوتاه 21 سوالی) و فرم مشخصات دموگرافیک محقق ساخته بود. برای آزمون فرضیه‌ با توجه به نرمال بودن توزیع داده‌ها، از روش همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته‌ها نشان داد امید به زندگی با حمایت اجتماعی ادراک شده، راهبردهای مقابله‌ای و کیفیت زندگی دارای رابطه معنادار بود (P<0.05 و P<0.01).
کلمات کلیدی : کیفیت زندگی حمایت اجتماعی ادراک شده راهبردهای مقابله‌ای امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان.