تببین رابطه یادگیری سازمانی و مدیریت دانش با توانمندسازی معاونان پرورشی (مورد: مدارس دخترانه متوسطه اول ناحیه۱ شهر بندر عباس)

تببین رابطه یادگیری سازمانی و مدیریت دانش با توانمندسازی معاونان پرورشی (مورد: مدارس دخترانه متوسطه اول ناحیه۱ شهر بندر عباس)

زینب جهانداری1

1) کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی،واحد بندرلنگه

محل انتشار : کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم انسانی، اقتصاد، مدیریت و حسابداری(icrhema.com/1st)
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر بررسی تببین رابطه یادگیری سازمانی و مدیریت دانش با توانمندسازی معاونان پرورشی مدارس دخترانه متوسطه اول ناحیه(۱)شهر بندر عباس می¬باشد، كاربردي و بر حسب روش تحقیق و گردآوری داده-ها، از نوع توصیفی- همبستگی مي¬باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه معاونان پرورشی مدارس دخترانه متوسطه اول ناحیه(۱)شهر بندر عباس می‌باشند که تعداد آنها تقریباً برابر 171 نفر می باشد. روش مورد استفاده برای نمونه گیری روش تصادفی ساده است. برای تعیین حجم نمونه نیز از جدول مورگان استفاده خواهد شد که طبق این جدول تعداد نمونه آماری برابر 118 بدست آمده است. تحقیق حاضر در دو بخش نظری و عملی انجام شده است. در بخش نظری، اطلاعات لازم با استفاده از روش کتابخانه¬ای و اسنادی بدست آمد و در بخش عملی، آزمونهای روایی و پایایی این پرسشنامه¬ها انجام گرفته¬اند. تجزیه و تحلیل داده¬ها پس از تکمیل پرسشنامه و گردآوری داده ها بر اساس مقیاس‌های اندازه گیری متغیرها کدگذاری شده و با نرم افزار SPSS نسخه 22 پردازش و تجزیه و تحلیل انجام شده است . یافته‌های به دست آمده حاکی از این است که بین ابعاد یادگیری سازمانی و توانمندسازی رابطه معنی¬داری وجود دارد. ضریب همبستگی بین توانمندسازی با ساختار سازمانی 67/0، فرهنگ سازمانی 45/0، استراتژی 73/0 و چشم انداز 60/0 می¬باشد و همچنین بین توانمندسازی با ¬کسب دانش 87/0، ثبت دانش 73/0، انتقال دانش 61/0، خلق دانش 45/0 و کاربرد دانش 85/0 می¬باشد و با توجه به این یافته ها می¬توان نتیجه گیری کرد که شاخصهای یادگیری سازمانی و مدیریت دانش می¬تواند در توسعه توانمندسازی معاونان پرورشی نقش مهمی دارند. ۱
کلمات کلیدی : یادگیری سازمانی مدیریت دانش توانمندسازی معاونان پرورشی