ارتباط مصرف غذاهای کم ارزش و برخی از شاخص‏ها آمادگی جسمانی در دانش‌آموزان 10-12سال کامیاران

ارتباط مصرف غذاهای کم ارزش و برخی از شاخص‏ها آمادگی جسمانی در دانش‌آموزان 10-12سال کامیاران

ایوب کمانگر1 محمد عزیزی2 مهنوش صمدی3

1) کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
2) استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
3) استادیار گروه تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، کرمانشاه

محل انتشار : چهارمین همایش بین المللی و ششمین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی(umasport2022.ir)
چکیده :
هدف از این مطالعه بررسیارتباط بین مصرف غذاهای کم ارزش و استقامت قلبی-تنفسی، استقامت و قدرت عضلانی در دانش‌آموزان 10تا12 سال کامیاران بود. از 1514 دانش آموز پسر 10 تا 12 ساله شهر کامیاران، بر اساس جدول مورگان، 309 نفر به طور تصادفی در این مطالعه شرکت کردند. مدارس مورد مطالعه به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. میانگین و انحراف معیار سن افراد مورد مطالعه 68/0 ± 26/11 سالبود. میانگین و انحراف معیار قد، وزن و شاخص توده بدنی آزمودنی ها به ترتیب 75/4 ± 27/144 سانتی متر، 01/8 ± 36/39 کیلوگرم و 34/3 ± 03/19 کیلوگرم بر متر مربع بود. استقامت قلبی-تنفسی، استقامت و قدرت عضلانیدانش‌آموزان بر اساس آزمون‌های استاندارد اندازه‌گیری شد. پرسشنامه مواد غذایی کم ارزش که توسط محقق ساخته شده بود، روایی محتوایی آنبا استفاده از نظرات 10 نفر از اساتید تغذیه ورزشی و چند نفر از متخصصان تغذیه تایید شد. آلفای کرونباخ این پرسشنامه 78/0 بود. برای سنجش آگاهی، نگرش و رفتار از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. برای محاسبه میانگین و انحراف معیار داده ها از آمار توصیفی استفاده شد. برای بررسی همبستگی متغیرها از همبستگی اسپیرمن استفاده شد. برای تمامی آزمون های آماری سطح معنی داری05/0 در نظر گرفته شد.بین مصرف غذاهای کم ارزش و استقامت قلبی-تنفسی، استقامت و قدرت عضلانی رابطه معکوس و معنی‌داری وجود داشت(p<0/05). بین مصرف غذاهای کم ارزش و دانش و رفتار تغذیه‏ای در آزمودنی‏ها رابطه معنی داری وجود داشت (p<0/05)، اما بین مصرف غذاهای کم ارزش و نگرش تغذیه‏ای در آزمودنی ها رابطه معنی داری وجود نداشت (p>0/05).پیشنهاد می شود والدین، سیاست گذاران تغذیه، سلامت و فعالیت بدنی در جامعه و مدارس به دانش آموزان توجه بیشتری داشته باشند و در زمینه های مذکور برنامه ریزی بهتری داشته باشند
کلمات کلیدی : کلمات کلیدی: دانش آموزان آمادگی جسمانی چاقی غذاهای کم ارزش