روشهای استخراج سبز لیکوپن از ضایعات گوجهفرنگی
روشهای استخراج سبز لیکوپن از ضایعات گوجهفرنگی
فائزه علیزاده کل تپه1 میرخلیل پیروزی فرد2 آرش قیطران پور3 عارف عرفانی4
1) دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش فناوری، دانشگاه سراسری ارومیه،ایران
2) استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی ،دانشکده کشاورزی ،دانشگاه سراسری ارومیه،ایران
3) استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی ،دانشکده کشاورزی ،دانشگاه سراسری ارومیه،ایران
4) دانش آموخته دکتری گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی ،دانشکده کشاورزی ،دانشگاه ارومیه
محل انتشار :
نخستین کنفرانس ملی مدیریت سبز از تئوری تا عمل (gmanconf.ir)
چکیده :
با توجه به گسترش صنایع غذایی و افزایش ضایعات تولیدی تلاش بسیاری جهت استخراج محصولات ارزشمند از ضایعات صورت میگیرد. یکی از این مواد لیکوپن میباشد که به وفور در پوست و تفالهی گوجهفرنگی یافت میشود. اکنون به دلیل آسیبهای زیست محیطی ناشی از حلالهای آلی و صرف انرژی زیاد در روشهای استخراج مرسوم، روشهای استخراج سبز مورد توجه قرار گرفته اند.
هدف از این مطالعه اشاره به فرآیندهای بهبود یافته است که بر محدودیتهای اصلی روشهای کلاسیک غلبه میکند و استفاده کارآمدتر از انرژی و منابع را به همراه دارد که با مفهوم استخراج سبز شناخته میشود.
کلمات کلیدی :
استخراج سبز
لیکوپن
ضایعات
گوجهفرنگی
ارزش گذاری پسماند