بررسي تاثير هوشمندسازی مالیات بر کاهش فرار مالیاتی با نقش ميانجي حسابرسی مالیاتی مطلوب (مورد مطالعه: اداره کل امور مالیاتی استان خراسان رضوی)

بررسي تاثير هوشمندسازی مالیات بر کاهش فرار مالیاتی با نقش ميانجي حسابرسی مالیاتی مطلوب (مورد مطالعه: اداره کل امور مالیاتی استان خراسان رضوی)

دکتر علی نخچیان1 آلاله افشان2

1) مدیر گروه رشته مدیریت موسسه آموزش عالی حکیم نظامی قوچان
2) 2- دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی موسسه آموزش عالی حکیم نظامی قوچان

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در مدیریت و علوم انسانی مونیخ، آلمان(huconf.com/3rd)
چکیده :
اين پژوهش با هدف بررسي تاثير هوشمندسازی مالیات بر کاهش فرار مالیاتی با نقش ميانجي حسابرسی مالیاتی مطلوب (مورد مطالعه: اداره کل امور مالیاتی استان خراسان رضوی) انجام شده است، اين پژوهش از نظر هدف كاربردي بوده و از نظر ماهيت توصيفي ـ پيمايشي است. در اين تحقيق ابزار گردآوري اطلاعات پرسشنامه استاندارد بوده كه پس از ترجمه و بومي سازي شدن، روايي و پايايي آن بررسي شده است. براي پايايي از آلفاي كرونباخ و ضريب پايايي تركيبي استفاده شده و روايي محتوايي آن توسط اساتيد و روايي سازه با روش تحليل بارهاي عاملي تاييدي، تاييد شده است. جامعه آماری اين پژوهش کلیه خبرگان مالیاتی اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی بودند. در این تحقیق از جدول مورگان جهت تعیین حجم نمونه آماری استفاده شد و حداقل تعداد 297 نمونه آماری تعیین گردید. روش نمونه گیری در اين تحقیق، غیراحتمالی تصادفی خوشه ای بوده است. براي بررسي فرضيه ها از مدليابي معادلات ساختاري و نرم افزار اسمارت پي ال اس استفاده شده است. يافته هاي تحقيق نشان مي دهد بایستی سیستم خوداظهاری مودیان را محور قرار داد؛ همچنین دسترسی و هماهنگی بین دستگاه ها در دستیبابی به یک سیستم اطلاعاتی جهت تعیین عادلانه مالیات وجود داشته باشد. در ادامه نیز این نکته ضروری است که منابع جدید مالیاتی؛ و تجدید نظر در معافیتهای مالیاتی و برخورد قاطع با متخلفین و فرار مالیاتی را در سرلوحه کار قرار داد و در آخر نظارت دقیق بر کار مأموران و برخورد شدید با رشوه و انواع تخلفات دیگر را مدنظر قرار داد.
کلمات کلیدی : كلمات كليدي: هوشمندسازی مالیات- فرار مالیاتی - حسابرسی مالیاتی مطلوب