بررسی‌ و مقایسه‌ اقتصادی‌ استفاده از مصالح بنایی و بتن‌ سبک‌ در پروژه های‌ ساختمانی ( مطالعه موردی پروژه ساختمانی 5 طبقه سعدی و بوعلی –بیرجند)

بررسی‌ و مقایسه‌ اقتصادی‌ استفاده از مصالح بنایی و بتن‌ سبک‌ در پروژه های‌ ساختمانی ( مطالعه موردی پروژه ساختمانی 5 طبقه سعدی و بوعلی –بیرجند)

مهران ملکی نیا1 حمزه حسنی2

1) دانشجوی دکتری مهندسی منابع آب ،مدیر گروه رشته مهندسی عمران مرکز جهاد دانشگاهی و اسدیه خراسان جنوبی
2) 2- انشجوی دکتری مهندسی محیط زیست گرایش آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران ، کارشناس مسول بهداشت محیط و حرفه ایشهرستان اشتهارد

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی، نوآوری و تکنولوژی - بلژیک(eitconf.com)
چکیده :
بتن‌ به‌ عنوان مصالح‌ ساختمانی‌ قرن حاضر شناخته‌ شده و پر مصرفترین‌ ماده بعد از آب می‌باشد. همچنین‌، استفاده از بتن‌های‌ سبک‌ در صنعت‌ ساخت‌ و ساز روز به‌ روز در حال گسترش می‌ باشد. تولید مصالح‌ سبک‌ و در عین‌ حال مقاوم از دیدگاه کاهش‌ وزن عناصر سازهای‌ و در نتیجه‌ کاهش‌ نیروی‌ زلزله‌ همواره به‌ عنوان یک‌ پارامتر اساسی‌ در صنعت‌ ساخت‌ و ساز مطرح بوده است‌. انواع بتن‌های‌ سبک‌ سازهای‌ و غیر سازهای‌ توانسته‌اند با داشتن‌ خواص مناسبی‌ نظیر سبکی‌ وزن، عایق‌ حرارتی‌، هزینه‌ های‌ کمتر تولید و حمل‌ و نقل‌ و نیز مقاومت‌ کافی‌ در برابر نیروهای‌ زلزله‌ جایگاه ویژه ای‌ در صنعت‌ ساختمان داشته‌ باشند. در این‌ مقاله‌ به‌ منظور بررسی‌ شرایط‌ استفاده از بتن‌ سبک‌ در ساختمانها و بررسی‌ این‌ بتن‌ به‌ لحاظ اقتصادی‌ در پروژه ها به‌ مقایسه‌ این‌ بتن‌ و هزینه‌ ساخت‌ آن با مصالح بنایی در اجرای تیغه چینی ساختمان پرداخته‌ شده است‌. بدین منظور در دو تیپ ساختمان 5 طبقه با مصالخ بنایی سنتی و بتن سبک از نظر ساخت و اجرا با در نظر گرفتن هزینه توسط نرم افزارمدیریت هزینه مورد بررسی قرار گرفته که با توجه به نتایح حال شده از نرم افزار هزینه های اجرایی با توجه به کاهش مدت زمان اجرا کاهش چشم گیری داشته است که بسته به شرایط فصلی متفاوت بوده است.
کلمات کلیدی : تیغه چینی مصالح بنایی هبلکس بیرجند