مروری بر مطالعات انجام شده بر رویکرد مدل‌سازی پویا سیستم جهت ارزیابی تولید زباله جامد شهری

مروری بر مطالعات انجام شده بر رویکرد مدل‌سازی پویا سیستم جهت ارزیابی تولید زباله جامد شهری

نسیم پورسینا1

1) دانشجوی دکتری تخصصی علوم و مهندسی محیط زیست ،دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران،ایران،

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب(3icacu.ir)
چکیده :
آلودگی وخطرات بهداشتی ناشی از مدیریت نامناسب پسماند جامد، مسائل مهمی در مورد مدیریت زیست محیطی در کشورهای درحال توسعه است. در اکثر شهرها، استفاده از دفن‌های باز برای دفع زباله‌ها رایج است که در نتیجه علاوه بر بو و آتش‌سوزی، خاک و منابع آب به شیرابه آلوده می‌شود. زیرساخت‌ها و خدمات مدیریت پسماند جامد در کشورهای در حال توسعه از دست‌یابی به استانداردهای اولیه از نظر بهداشت و جمع آوری و دفع کارآمد فاصله زیادی دارد. مدیریت زباله برای پسماندهای جامد شهری یک خدمات بهداشتی عمومی در نظر گرفته می‌شود که سیستمی را برای دفع زباله‌های خود به روشی سالم و اقتصادی برای شهروندان فراهم می‌کند. مقدار و ترکیب زباله‌های تولید شده شامل اطلاعات اساسی مورد نیاز برای برنامه‌ریزی، بهره‌برداری و بهینه‌سازی سیستم‌های مدیریت پسماند است. در این مطالعه به بررسی تحقیقات انجام شده در زمینه مدریت زباله شهری در نقاط مختلف دنیا و همچنین کشور ایران پرداخته شده است.
کلمات کلیدی : زباله جامد شهری مدیرت پسماند جامد مدل‌سازی مدیریت پسماند بازیافت زباله جامد