بررسی تاریخی و فرهنگی سبک معماری صنعتی در فضای ساختمان ها و سازه های صنعتی

بررسی تاریخی و فرهنگی سبک معماری صنعتی در فضای ساختمان ها و سازه های صنعتی

پیمان نقی پور1 فریدون آهن پنجه2 بابک محمدی3 نگین زارع آقدرق4 مهدیه مخبر تکمه داش5

1) فارغ التحصیل کارشناسی ناپیوسته، مهندسی حرفه ای معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران - Email:
2) دانشجوی کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای معماری، دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران - Email:
3) دانشجوی کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای معماری، دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران - Email:
4) دانشجوی کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای معماری، دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران - Email:
5) دانشجوی کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای معماری، دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران - Email:

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب(3icacu.ir)
چکیده :
معماری صنعتی در ایران علی رغم برخورداری از یک پیشینه قوی تاریخی، حسب شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در پروژه‌های جاری صنعتی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و همچنین با تعیین اهمیت معماری صنعتی به عنوان یک شیء دارای ارزش فرهنگی، می‌توان اصول جدیدی را برای حفظ هویت یک مکان تاریخی شناسایی کرد. مطالعه علل پیدایش و مبنای فکری پدیدآورندگان هر سبک و یا جنبش طراحی صنعتی، راهنمایی در جهت شناخت سبک‌ها بوده و الگویی برای تعیین نوع سبک و تمایز آن با سبک‌های دیگر ایجاد می‌نماید. هدف از انجام این پژوهش، به بررسی دوره‌های مختلف در شکل‌گیری چیدمان معماری و فضایی ساختمان‌ها و سازه‌های صنعتی است. برای تعیین اینکه چه اصولی در هنگام تطبیق ساختمان‌ها و سازه‌ها برای استفاده مجدد اعمال می‌شود. در این راستا، در این مقاله از رویکرد هم‌افزایی برای بررسی ویژگی‌های توسعه تاریخی و فرهنگی سبک معماری صنعتی در فضای ساختمان‌ها و سازه‌های صنعتی استفاده می‌کنیم. نتایج و یافته‌های این مقاله، پس از تجزیه‌ و تحلیل هدف مطالعه خود به عنوان یک سیستم خودسازمانده و همچنین نگاهی به رابطه آن با ساختارهای مختلف، بسته به غیرخطی بودن فرآیندهای در حال انجام، به این نتیجه رسیدیم که ظهور گرایش‌های مختلف سبک در معماری صنعتی را می‌توان از دریچه دوره‌های تاریخی مهم یا دوشاخه‌هایی که حاصل فعالیت‌های بشری در گذشته بوده و بر توسعه عملکردی فضای حاصل در آینده تأثیر می‌گذارد، نگریست. این رویکرد نیازهای فرهنگی - اجتماعی را منعکس می‌کند و پتانسیل استفاده مجدد از مکان‌های صنعتی مهم تاریخی را به روش‌های مختلف باز می‌کند.
کلمات کلیدی : معماری صنعتی تاریخی فرهنگی ساختمان‌ها سازه سیستم خود سازمانده.