بررسی سیستم‌های نگهداری تونل راه با توجه به RMR سنگ، (نمونه موردی: خروجی تونل یک جاده جایگزین اصلی سد شفارود گیلان- شهر پونل)

بررسی سیستم‌های نگهداری تونل راه با توجه به RMR سنگ، (نمونه موردی: خروجی تونل یک جاده جایگزین اصلی سد شفارود گیلان- شهر پونل)

اکبر میرزایی1

1) کارشناسی ارشد، عمران

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب(3icacu.ir)
چکیده :
در این پژوهش به بررسی پایداری تونل و کارآمدی سیستم نگهدارنده‌ موقت و دائم آن به صورت موردی پرداخته شد. به منظور ارزیابی رفتار و پایداری تونل بدون و با سیستم نگهدارنده تونل سد شفارود مورد توجه و بررسی قرار گرفت. برای نگهداری موقت تونل از شاتکریت مسلح شده با مش های فولادی استفاده گردید. در این پژوهش از مدلسازی دو بعدی استفاده گردید. براساس مطالعه نرم افزاری به روش اجزای محدود و با استفاده از نرم افزار آباکوس مشخص گردید که استفاده از شاتکریت حداقل به ضخامت 5 سانتی متر نشست تاج تونل را به حدود 10 درصد تقلیل داده و استفاده از شاتکریت به ضخامت های بیشتر منجر به کاهش بیشتر نشست شده ولی به لحاظ اقتصادی استفاده از شاتکریت به ضخامت 5 سانتیمتر عملکرد مناسب را در بر داشته و به عنوان طرح بهینه می باشد. استفاده از راک بولت نیز تاثیر قابل توجهی را بر نتایج داشت و ضمن کاهش تغییرشکل ها مقدار قابل توجهی از تنش های ایجاد شده در پیرامون تونل را تحمل می نماید. در مجموع نتایج بدست آمده نشان از تطابق بسیار مناسب روش تجربی شاخص توده سنگ و روش اجزا محدود داشت که این موضوع می تواند موید این مطلب باشد که روش تجربی نامبرده می تواند با حاشیه اطمینان مناسبی در طرح های عملی مورد استفاده قرار گیرد که در این پژوهش کارایی مناسب آن برای ساختگاه مورد نظر به اثبات رسید.
کلمات کلیدی : پایداری تونل, سیستم نگهدارنده , سد, شاتکریت مسلح شده با مش فولادی