شناسایی حوزه های همگن از نظر سیل خیزی با تاکید بر معیارهای ژئومورفولوژیکی

شناسایی حوزه های همگن از نظر سیل خیزی با تاکید بر معیارهای ژئومورفولوژیکی

سید رضا موسوی1

1) کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی، دانشگاه آزاد نور،

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب(3icacu.ir)
چکیده :
این مقاله پژوهشی بر طبقه بندی زیرمناطق بر اساس آسیب پذیری سیل با استفاده از عوامل ژئومورفولوژیکی تمرکز دارد. این مطالعه یک فرضیه را پیشنهاد می‌کند که می‌توان با استفاده از تحلیل خوشه‌ای، زیرحوضه‌های رودخانه کاشفر را بر اساس خطر سیل طبقه‌بندی کرد. این مطالعه تجربی از منابع داده چندگانه، از جمله تصاویر ماهواره‌ای، نقشه‌های توپوگرافی، زمین‌شناسی منطقه‌ای، داده‌های بارندگی، شبکه‌های آبراهه و غیره استفاده کرد. اینها برای تولید نقشه‌های موضوعی با استفاده از داده‌های GIS، که ویژگی‌های جغرافیایی و توپوگرافی مختلفی را ارائه می‌کنند، تفسیر شدند. فرآیند آماده‌سازی داده‌ها شامل دیجیتالی کردن نقشه‌های پایه اسکن شده، ادغام این نقشه‌ها و تجزیه و تحلیل با استفاده از ابزارهای متعدد، از جمله داده‌های اقلیمی، داده‌های هیدرولوژیکی و سایر منابع بود. برای اولویت‌بندی آسیب‌پذیری زیرحوضه‌ها از تحلیل خوشه‌ای استفاده شد و آنها را بر اساس خطر سیل به دو گروه طبقه‌بندی کرد. یافته‌های مطالعه، بینش‌های قابل‌توجهی را در مورد ارزیابی خطر سیل با استفاده از معیارهای ژئومورفولوژیکی ارائه می‌کند و راه را برای بهبود استراتژی‌های مدیریت سیل هموار می‌کند.
کلمات کلیدی : عوامل ژئومورفولوژیکی آسیب پذیری سیل رودخانه کاشفر تحلیل خوشه ای نقشه های موضوعی داده های GIS رقومی سازی داده ها زیرحوضه ها ارزیابی خطر سیل.