اثرات استفاده از گیاهان دارویی سیر و زردچوبه بر عملکرد، فراسنجه های خونی و مورفولوژی روده ی جوجه های گوشتی

اثرات استفاده از گیاهان دارویی سیر و زردچوبه بر عملکرد، فراسنجه های خونی و مورفولوژی روده ی جوجه های گوشتی

امیرحسین اتابک1 عبدالرضا اتابک2 رحمت اله هاشمی3 بهداد قاسمی4 روشنک خزایی5

1) دانشجوی دکتری فیزیولوژی طیور
2) دامپزشک
3) دکتری تغذیه طیور
4) دامپزشک
5) دانشجوی دکتری تغذیه طیور

محل انتشار : هفتمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران(7icsda.ir)
چکیده :
گیاهان و اجزاء گیاهی به عنوان منبع ضروری از دارو برای سیستم های پرورش طیور به روش سنتی محسوب می شدند. هرچند علم پزشکی نسبت به زمان های گذشته پیشرفت بسیاری داشته با این حال پرورش دهندگان طیور همچنان به گیاهان و اجزای گیاهی به عنوان منابع گیاهی دارویی جهت مدیریت سیستم های پرورش طیور وابسته می باشند. تاکنون، گیاهان دارویی مختلفی با توجه به اثرات آنتی اکسیدانی و خاصیت ضدمیکروبی شان در جیره ی غذایی جوجه های گوشتی مورد استفاده قرار گرفته اند. اما آن دسته از گیاهان برای افزودن به خوراک طیور مناسب هستند که سبب افزایش و بهبود میزان مصرف خوراک روزانه و به تبع آن افزایش وزن و افزایش ضریب تبدیل غذایی جوجه های گوشتی شوند. این مقاله به بررسی اثرات دو گیاه دارویی سیر و زردچوبه پرداخته و ضمن بیان ماده ی موثره ی این دو گیاه اثرات آن ها بر عملکرد، مورفولوژی روده، فراسنجه های خونی، گوشت و .... را در جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار داده است.
کلمات کلیدی : گیاهان دارویی - طیور- سیر - زردچوبه