بسته بندی فعال مواد غذایی و ارزیابی کیفیت آن با بکار گیری فن آوری نانو

بسته بندی فعال مواد غذایی و ارزیابی کیفیت آن با بکار گیری فن آوری نانو

حمید بابائی1 دکتر امیرحسین الهامی راد2

1) دانشجوي مقطع كارشناسي ارشد بهداشت و كنترل كيفي واحدسبزوار
2) عضوهيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحدسبزوار

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
یکی از مهم ترین بخش های صنعت کشورها صنعت غذایی است که ارتباط تنگاتنگی با امنیت غذایی افراد جامعه دارد. استفاده از فناوری های نوین از جمله نانوتکنولوژی در این صنعت بسیار مورد توجه محافل علمی و صنعتی جهان قرار گرفته است.استفاده از فناوری نانو در صنایع مختلف سیری متفاوت داشته است ودر برخی از صنایع به مرحله ثمردهی رسیده است. فنّاوري نانو، علم مواد بسيار کوچک است که راه خود را در صنایع مختلف باز نموده و در زمینه های گوناگون از جمله صنایع غذایی به طور وسیع مورد استفاده قرار می گیرد. هم چنين به عنوان خلاقانه ترين روش مدرن با ارائه جديدترين پيشرفت ها در صنعت بسته بندي مواد غذايي در راستاي بهبود ويژگي هاي مکانيکي، منانعتي و حرارتي بسته بندي ها، شناسايي ميکروارگانيسم هاي بيماري زا و مولد فساد، افزايش زمان ماندگاري مواد غذايي، کاهش ضايعات و هزينه ها، برطرف کردن مسائل زيست محيطي و هم چنين با معرفي بسته بندي هاي هوشمند، فعال و بهبود يافته با حفظ کيفيت مواد غذايي و جنبه هاي ايمني آن نيز شناخته شده است؛ که درک عمومي جهت تحقق اين پيشرفت هاي فناوري بسيار مهم خواهد بود. هم چنين با وجود مقدار اندکي از نانوذرات، خصوصيات مواد بسته بندي بدون تغيير قابل توجه در ويژگي هاي تراکم، شفافيت و فرآوري ميسر مي باشد .بنابراين در اين مقاله مروري تلاش مي شود تا بر پياده سازي فناوري نانو به عنوان ابزاري توانمند در توسعه بسته بندي هاي غذايي در جهت بهبود کيفيت و ايمني مواد غذايي متمرکز شود. اميد است بتوان با بهره گيري از علم فناوري نانو، سيستم هاي بسته بندي کنوني مواد غذايي را اصلاح کرده و محصولاتي با کيفيت تر و ايمن تر را روانه بازار جهاني نمود. در این مقاله تلاش شده است تا به معرفی کاربرد این تکنولوژی در صنعا بساه بندی مواد غذایی پرداخته شود.
کلمات کلیدی : بسته بندي مواد غذايي فنّاوري نانو.امنیت غذایی